Herman van Veen brengt nieuw album uit

dinsdag 08 augustus 2017 - 14:08

'Vallen of springen' is de titel van het jongste album van Herman van Veen, welgeteld nummer 182. Het album verschijnt op 15 september. Hierop staan veertien spiksplinternieuwe liedjes waarvan de meeste door Herman geschreven. Andere dichters en componisten die op dit album te beluisteren zijn, zijn Herman de Coninck, Bart Moeyaert, Judith Herzberg, Ramsey Nasr en de componisten Edith Leerkes en Marnix Dorrestein. Vallen of springen is door hetzelfde creatieve team geproduceerd als het zeer goed ontvangen vorige album, Kersvers, Marnix Dorrestein, Jurriaan JJ Sielcken en Edith Leerkes.

Op de cd spelen vooral:

Marnix Dorrestein, gitaar, synthesizer, drums, Kees Dijkstra, bas, Yordi Petit, Marimba, Edith Leerkes, gitaar en Herman zelf op mondharmonica. Dit vooral ook omdat hij tijdens een voorstelling in die periode zijn pols gebroken had, vioolspelen zat dus er niet in. Backing vocals Jannemien Cnossen, Wieke Garcia en Edith.

Een opmerkelijke rol op dit bijzondere album is weggelegd voor de saxofonist Floris van der Vlugt.

Vallen of springen is een zinsnede uit het gedicht Bezoek aan een huis van de Vlaamse dichter Luuk Gruwez.

Je hebt in het leven

geen andere keus

dan vallen of springen,

spring.

Herman van Veens nieuwe album is vanaf 15 september verkrijgbaar. In het najaar zal het album ook op vinyl verschijnen.

Herman van Veen is vanaf mei 2017 tot december 2018 weer te zien in de Nederlandse theaters en speelt dit jaar van 26 oktober t/m 10 december in het Koninklijk Theater Carré. Kijk voor speeldata opwww.hermanvanveen.com