Activision Blizzard domineert het najaar

dinsdag 14 augustus 2018 - 11:26

Met Call of Duty: Black Ops 4 heeft Activison Blizzard voor het najaar een blockbuster van jewelste klaarstaan. Het schietspel wordt aangevuld door een aantrekkelijk, divers trio.

Call of Duty is ieder jaar een vaste waarde en voor Black Ops 4 trekt Activision alles uit de kast. De competitieve multiplayer wordt aangevuld met een grootse Battle Royale-modus. Verder krijgt de populaire Zombie-modus een nóg prominentere rol toebedeeld.

Legendary Collection

Het spel bevindt zich in goed gezelschap van titels uit eigen stal. Zo dient op 4 september Destiny 2: Forsaken – Legendary Collection zich aan. Deze collectie bestaat uit Destiny 2 en de uitbreidingen Expansion I: Curse of Osiris, Expansion II: Warmind en Destiny 2: Forsaken. Bij de lancering bevat de Legendary Collection tevens een character boost die consumenten de optie geeft om direct in het nieuwste avontuur, Forsaken, te duiken. Sinds de launch van Destiny 2 is het spel flink verbeterd en uitgebreid met Raids en andere content updates, en met de Legendary Collection zullen consumenten weken, zo niet maanden zoet zijn. Iedere uitbreiding diept het verhaal van Destiny 2 verder uit en zorgt voor meer uitdaging in de gameplay. Destiny 2: Forsaken kent bovendien Gambit: een veelbelovend multiplayer-speltype waarbij twee teams van vier spelers indirect tegen elkaar strijden.

Nieuwe rassen in Azeroth

Op 14 augustus dient zich een oude bekende aan. World of Warcraft, de veertien jaar oude MMORPG, krijgt alweer zijn zevende grote uitbreiding met Battle for Azeroth. Het is een prestatie dat Blizzard al zo lang spelers aan zich weet te binden door de game te blijven doorontwikkelen en te voorzien van gratis en betaalde updates. Met Battle for Azeroth kunnen spelers hun personage(s) laten doorgroeien tot level 120 en zijn er twee nieuwe gebieden: het koninkrijk Kul Tiras voor The Alliance, en The Horde voor Zandalar. Veelbelovend is het aanmaken van nieuwe personages die behoren tot gloednieuwe rassen.

Personages van deze zogenoemde Allied Races beginnen op level 20; wanneer consumenten deze personages doorontwikkelen tot level 110, ontvangen ze speciale uitrustingsstukken. Spelers die de uitbreiding pre-orderen, kunnen nu al vier nieuwe rassen uitproberen: de Highmountain Tauren, de Nightborne, de Lightforged Draenei en de Void Elves. Als Battle for Azeroth daadwerkelijk in de winkels ligt, komen de Zandalari Trolls, de Mag’Har Orcs, de Dark Iron Dwarfs en de Kul Tiran Humans aanvullend beschikbaar.

Twintig jaar Spyro

Na het grote succes van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy uit 2017 komt Activision op 21 september met de Spyro Reignited Trilogy, een collectie van de drie originele, volledig geremasterde Spyro-games: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon. De release valt samen met de twintigste verjaardag van het beroemde paarse draakje. De trilogie bevat fraaiere omgevingen en personages, verbeterde besturing en camera, vernieuwde belichting en opnieuw gemaakte filmpjes, die zowel nieuwkomers als veteranen moeten behagen. Een verbeterde versie van Stewart Copelands originele soundtrack uit de eerste drie games zal eveneens niet ontbreken.