Half miljard dollar voor nieuwe streamingdienst NewTV

woensdag 08 augustus 2018 - 14:48

Jeffrey Katzenberg, de medeoprichter van DreamWorks, heeft investeringen ter waarde van een miljard dollar opgehaald voor de streamingdienst NewTV. De nieuwe service richt zich op mobiele gebruikers.

The New York Times meldt dat het bedrag is opgehaald na een eerste investeringsronde. Tot de financiers behoren grote Amerikaanse mediabedrijven (Walt Disney, 21st Century Fox, Metro Goldwyn Mayer, NBCUniversal, Sony Pictures Entertainment, Viacom en Warner Media) en het Chinese Alibaba.

Katzenberg wil de concurrentie aangaan met diensten als Netflix. Het grootste verschil is dat hij dit doet met korte series en programma’s die bedoeld zijn om onderweg op een mobiel apparaat te bekijken. Het is niet bekend wanneer NewTV live gaat.

Volgens de Amerikaanse krant betreedt de nieuwe dienst een zeer drukke markt. Jaarlijks worden er ongeveer 500 series gemaakt. Veel daarvan exclusief voor streamingdiensten, Daarnaast wil Disney volgend jaar de streamingarena betreden en maakte Apple vorig jaar bekend dat het een miljard dollar investeert in video’s voor de streamingdienst Apple Music.

Katzenberg werkte van 1984 tot 1994 bij Disney. Later was hij onder meer topman van DreamWorks Animation.