OUTtv neemt de grootste distributeur van LGBTI-films in Europa over

vrijdag 03 augustus 2018 - 12:21

De gaylifestyle tv-zender OUTtv heeft zijn strategische partner Pro-Fun per 1 augustus overgenomen. Het Duitse bedrijf is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot de grootste distributeur van LGBTI-films in Europa.

Pro-Fun heeft meer dan 400 titels in zijn portfolio en brengt jaarlijks meerdere titels uit in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Liechtenstein. OUTtv zal het totale palet van film- en video-exploitatie op zich nemen: de promotie en lancering van films, documentaires, tv-series, zowel in de bioscoop en op dvd/Blu-ray, als de digitale exploitatie via de OUTtv-zenders en digitale platforms.

Eveneens start OUTtv per 1 augustus met zijn Duitstalige tv-zender bij diverse distributeurs in Duitsland en Luxemburg. Verdere uitbreiding volgt binnenkort bij onder andere Unity Media en Amazon, voor zowel de zender OUTtv als het interactieve tv-platform OUTtv PRO.

Na de overname in Duitsland is OUTtv voornemens binnenkort nieuwe markten te betreden in Europa, met onder andere lanceringen in Spanje, Israël en Oost-Europa.