Mindscape zet in op nieuwe Asterix-game

dinsdag 10 juli 2018 - 10:50

De Franse ontwikkelaar Microïds heeft een contract getekend voor twee nieuwe Asterix-games. Naast een nieuw deel verschijnt eind dit jaar bij Mindscape een remaster van Asterix & Obelix XXL 2.

Spelers hebben vanaf 29 november de mogelijkheid om opnieuw, of voor het eerst in de geremasterde versie, Asterix & Obelix XXL 2 te ontdekken. De titel verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Elliot Grassiano, vicepresident Microïds. “Het is een enorme eer om de Asterix & Obelix XXL-serie weer in de spotlights te zetten. We kunnen niet wachten om een nieuwe game binnen deze succesvolle franchise, waar verschillende generaties mee zijn opgegroeid, te delen met de spelers.”

Mindscape brengt drie verschillende configuraties uit. Naast de standaard editie staat eind november ook een Limited en een Collectors Edition gepland. Eerstgenoemde bevat naast het spel de figurines van Asterix, Obelix en Idefix en komt beschiknaar voor PS4, Xbox One en Switch. Voor de echte fans is er de Rare Jongens, Die Galliërs Collector’s Edition (voor PlayStation 4 en Switch). Deze bevat de game, een figurine gemaakt van hars, en andere in-game-verrassingen die binnenkort worden onthuld.

Naast Asterix & Obelix XXL 2 werkt ontwikkelaar Studio OSome aan een derde deel. Details hierover zijn nog niet bekend.