Robert ten Brink bioscoopgastheer tijdens André in Cinemas

vrijdag 08 juni 2018 - 13:30

Robert ten Brink gaat het bioscoopevenement André in Cinemas inleiden en presenteren. Ook krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen en na afloop van het concert heeft de gastheer een exclusief interview met André Rieu.

André in Cinemas wordt geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Piece of Magic Entertainment. Het productie- en distributiebedrijf voor artiesten en licentiegevers werd in 2017 opgericht door André Rieu, Pierre Rieu en Caspar Nadaud en startte met een serie concerten van André Rieu op het grote doek. 

In 2017 gingen in drie dagen ruim 28.000 mensen naar de bioscoop voor André in Cinemas, André’s 2017 Maastricht Concert. Dat betekende bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal van de vorige Rieu-concertregistratie in de bioscoop. Al na het eerste bioscoopweekend werd dankzij het indrukwekkende aantal van ruim 24.000 bioscoopbezoekers het Nederlandse box office record van Event Cinema verpulverd.

Ook in het buitenland is André in Cinemas zeer succesvol. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd vorig jaar slechts in één dag een recordomzet van 1,45 miljoen pond opgebracht, waarmee het record van 1,41 miljoen pond van Rieus vorige concertregistratie overtroffen werd. Ook in Denemarken, Canada, Mexico, Polen, Australië en Nieuw Zeeland groeide André in Cinemas uit tot de grootste Event Cinema-release allertijden.

Het Maastrichtconcert van André Rieu live is op zaterdag 28 en zondag 29 juli te zien in meer dan 110 bioscopen.