Nederlandse rappers Frsh en Vic9 binnen in album top tien

vrijdag 08 juni 2018 - 14:43

Terwijl Shawn Mendes voor de tweede achtereenvolgende week de GfK Dutch Album Top 100 aanvoert, komen de Nederlandstalige rappers Frsh en Vic9 deze week de top tien binnen met hun respectievelijke albums Alleen Maar Gezeik en 92:29.

De Amsterdamse rapper Frsh maakte eerder furore als lid van de Fellas. Met hen bracht hij vorig jaar het album Lang Leve De Flex uit, dat een 14e plaats als hoogte positie in de Album Top 100 wist te behalen. Behalve rapper is Frsh ook mede-eigenaar van het hiphoplabel High Paid Fellas.

Zijn eveneens op dit label uitgebrachte solodebuut Alleen Maar Gezeik komt deze week binnen op een zesde plaats in de Album Top 100. Het album bevat dertien tracks waaronder samenwerkingen met SBMG (in de track We Zijn Je Voor), LouiVos (Die Guy), Mugeez (Low Life) en zijn Fellas-collega’s  Geechi, Chivv, Brasco, Cello, Spens en Eves Laurent. “De hele Amsterdamse straat gebruikt het woord ‘gezeik’ nu, dat kwam van ons. Bovendien is mijn tape ook alleen maar gezeik: harde nummers en goede vibes,” aldus Frsh op de site van Puna.

Frsh levert ook een gastbijdrage aan de nieuwe EP 92:29 van Vic9, die deze week een plaatsje hoger binnenkomt in de Album Top 100 en wel op nummer vijf. Vic9 is een in Rotterdam geboren straatrapper die eerder samenwerkte met Sevn Alias, Josylvio, Kevin en zijn jeugdvriend Kempi. Daarnaast leverde hij een bijdrage aan het album All Eyez On Us, dat vorig jaar juni binnenkwam op een tweede plaats in de Album Top 100. Vlak daarna tekende Vic9 een platendeal met TopNotch.

Op het naar zijn geboortejaar 1992 vernoemde album 92:29 staan negen nieuwe tracks. Naast de bijdrage van Frsh (aan de track High End) bevat 92:29 ook gastbijdragen van onder anderen 3robi (Stacks), Josylvio & Momi (Fuck it Up) en Ronnie Flex (Altijd Op Tijd). Ook de Fellas-leden Geechi en Eves Laurent leveren een bijdrage aan het album. Zij zijn samen met Jayh te horen in de track No Lack.