God Of War snelst verkopende exclusieve PS4-game ooit

vrijdag 04 mei 2018 - 11:27

Wereldwijd zijn er in drie dagen 3,1 miljoen units van God Of War verkocht. Hiermee is de titel de snelst verkopende exclusieve PlayStation 4-game ooit.

Sony heeft met God Of War een grote hit in huis. De game ging wereldwijd binnen drie dagen 3,1 miljoen keer over de toonbank. De platformhouder meldt niet of hierbij ook de digitale verkopen zijn opgeteld.

Op het Amerikaanse PlayStation-blog bedankt ontwikkelaar SIE Santa Monica Studios, ‘de miljoenen fans die samen met de gamemaker op avontuur met Kratos zijn gegaan’. “Jullie ondersteuning is inspirerend en de reden waarom we iedere dag proberen onze grenzen te verleggen.”

Uncharted 4: A Thief’s End uit 2016 wist in een week 2,7 miljoen units te verkopen. Een jaar later werden van Horizon Zero Dawn in twee weken 2,6 miljoen units verkocht. Beide titels verschenen exclusief op het PlayStation 4-platform.  

God Of War is niet enkel een financieel succes, ook de pers is lovend. Op de reviewverzamelsite Metacritic krijgt de game een score van 94 uit 100. Ter illustratie: in 2017 scoorden slechts elf games een verzamelde score van boven de 90.