BMG stelt Albert Slendebroek aan als nieuwe managing director

maandag 12 maart 2018 - 15:43

BMG stelt per direct voormalig platenbaas en technisch entrepreneur Albert Slendebroek aan om de Benelux repertoire operatie voor BMG Talpa Music te leiden.

Na een succesvolle carrière bij diverse major platenmaatschappijen werd Slendebroek CEO van de digitale muziekdistributieonderneming FUGA, om vervolgens terug te keren in de industrie als general manager van de Amsterdamse independent platenmaatschappij Armada Music.

Bij BMG Talpa Music zal hij samen met non-executive chairman Tony Berk werken aan het verder ontwikkelen van het succesvolle roster van schrijvers en producers die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor tal van nationale en internationale hits. Ook zal Slendebroek zich bezig gaan houden met het ontwikkelen van de lokale recording business.

Tony Berk: “In de vier jaar dat BMG Talpa Music overnam, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt. Ik persoonlijk ben verheugd om Albert te verwelkomen om ons te helpen in de volgende fase van onze uitbreiding.”

Albert Slendebroek: “De lancering van het nieuwe BMG en haar bijzonder grote groei is een van de grootste succesverhalen in de muziek. Ik ken en respecteer Tony Berk al vele jaren. Het is een genot om nu met Tony en het getalenteerde BMG Benelux-team aan de slag te mogen.”

BMG EVP Continental Europe Repertoire Fred Casimir: “ Albert Slendebroek is een van de meest getalenteerde muziek executives die Nederland kent. Hij heeft veel internationale ervaring, diepgaande kennis van digitale technologieën en een netwerk in de dancemuziek, een genre waarin BMG Talpa Music al een grote speler is. We zijn verheugd dat Albert de uitdaging geaccepteerd heeft om samen met Tony Berk BMG’s aanwezigheid in de Benelux verder te versterken en uit te bouwen.”