Eerste Bigben-tennisgame Tennis World Tour verschijnt op 22 mei

vrijdag 09 maart 2018 - 15:50

Bigben Interactive heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd met verschillende rallysport-games. Op 22 mei brengt de uitgever de tennissport terug naar de console, handheld en pc met Tennis World Tour.

Samen met ontwikkelaar Breakpoint onthult game-uitgever Bigben Interactive de officiële releasedatum en packshot van de tennissimulatiegame Tennis World Tour. De titel is vanaf 22 mei verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Op het Nederlandse packshot staat de legendarische Roger Federer samen met Angelique Kerber en David Goffin.

EB sprak tijdens de E3 van 2017, Benoît Clerc, director video games Bigben over onder andere Tennis World Tour. “We werken voor de nieuwe tennisgame samen met de ontwikkelaars van Top Spin 3 en 4, zodat de kwaliteit gewaarborgd was. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe ideeën toegevoegd die van World Tour Tennis een nieuwe beleving maken. Zo zijn in de game dertig professionele tennisspelers opgenomen. We hebben niets aan het toeval over gelaten om hier iets bijzonders van te maken.”

Zeven jaar geleden verscheen Top Spin 4 van Take Two Interactive, waarna er geen andere realistische tennisgame meer uitgekomen is.