Filmcomponist Jóhann Jóhannsson overleden op 48-jarige leeftijd

maandag 12 februari 2018 - 15:37

Componist Jóhann Jóhannsson, verantwoordelijk voor de soundtrack van onder andere Arrival en The Theory Of Everything, is afgelopen vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement. Hij werd 48 jaar.

Jóhann Jóhannsson werd geboren in IJsland. De muzikant die zijn eerste album onder eigen naam (Englabörn) in 2002 uitbracht werd vooral bekend als filmcomponist. Hij combineerde hier klassieke en elektronische muziek. Zijn carrière startte met het maken van muziek voor lokale producties, waarna soundtracks voor grote films als Prisoners, Arrival, Sicario en The Theory of Everything volgden. Voor de laatstgenoemde film won hij in 2015 een Golden Globe voor de beste originele filmmuziek en kreeg hij een Oscarnominatie. Zijn werkzaamheden voor de Blade Runner 2047-soundtrack werden om een niet bekende reden overgenomen door Hans Zimmer.

De muzikant werd afgelopen vrijdag in zijn Berlijnse appartement dood aangetroffen. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend. Jóhannsson werkte tot aan zijn dood aan de muziek van het bijbelse drama Mary Magdalene.