Expositie 50 jaar Paradiso vanaf eind maart in Amsterdam Museum

donderdag 15 februari 2018 - 13:55

In het Amsterdam Museum is van vrijdag 30 maart tot en met zondag 19 augustus de tentoonstelling 50 jaar Paradiso te zien. De expositie opent op de dag dat het Amsterdamse poppodium exact 50 jaar bestaat.

De tentoonstelling toont hoe ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ uitgroeide tot een landelijk bekend podium. Zo’n 200 unieke foto’s van concerten en artiesten, van feesten en bijzondere bijeenkomsten en van de vele bezoekers worden afgewisseld door herkenbare posters.

Op de expositie zijn ook authentieke muziekopnames uit Paradiso te horen en vertellen bezoekers, artiesten en medewerkers in een audiotour over hun belevenissen in de poptempel. Onder meer De Dijk-zanger Huub van de Lubbe, Paradiso-oprichter Willem de Ridder, dj’s en programmeurs vertellen hun persoonlijke herinneringen bij foto’s.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Paradiso, Hester Carvalho, die het boek Paradiso 50 jaar schreef, en de VPRO. In het kader van het 50-jarig jubileum viert Paradiso op 29, 30 en 31 maart een verjaardagsweekend.