Videoland ziet aantal abonnees in een jaar verdubbelen

maandag 05 februari 2018 - 12:13

Het klantenbestand van Videoland is in een jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Telecompaper.

In het vierde kwartaal van 2017 bereikte Videoland ongeveer 400.000 huishoudens, wat goed is voor een aandeel van 6 procent. Het jaar ervoor had de filmstreamingdienst nog een aandeel van 3 procent.

Netflix is met een aandeel van 33 procent veruit de grootste streamingdienst in Nederland; het bereik van de filmdienst is 2,4 miljoen huishoudens. Amazon Prime Video blijft ‘vooralsnog een kleine speler, maar mag zich wel verheugen in veel potentiële interesse van met name twintigers’, staat in het rapport.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat het gemiddeld aantal minuten per dag dat mensen content consumeren de afgelopen twee jaar ongeveer is verdubbeld. In het vierde kwartaal van 2017 lag dat op 27 minuten per dag, in 2015 was dat nog 15 minuten per dag. Tieners en twintigers zijn met ruim drie kwartier per dag de grootste consumenten.

De tv blijft het belangrijkste middel om streaming video te bekijken, maar het kijken van live-tv via mobiele apparaten zal verder toenemen, onder meer als gevolg van de groter wordende mobiele databundels en de steeds betere provider-apps.