Allereerste nummer 1 voor Justin Timberlake

vrijdag 09 februari 2018 - 14:49

Het nieuwe album Man Of The Woods van Justin Timberlake komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Met dit album scoort Timberlake zijn allereerste nummer 1-notering in de Nederlandse albumlijst.

Als lid van ’n Sync bracht Justin Timberlake drie studioalbums uit, twee kerstplaten en verschillende compilaties. Daarvan behaalde het album No Strings Attached uit 2000 met een zesde plaats de hoogste positie in de Nederlandse Album Top 100.

Na zijn vertrek uit ’n Sync was Timberlake in Nederland succesvol met zijn soloalbums Justified (2002; hoogst behaalde positie no. 4),  FutureSex/LoveSounds (2006; no. 4), The 20/20 Experience (2013; no. 2) en The 20/20 Experience 2 Of 2 (2013; no. 4). Ook in de Single Top 100 scoorde Timberlake diverse grote hits maar wist hij nooit de eerste plaats te bereiken. Wat dat betreft boekt Timberlake met Man Of The Woods dus een Nederlands hitrecord door voor het eerst een nummer 1-positie te behalen.

Op het door onder anderen Timbaland (Rihanna, Drake), The Neptunes (Kendrick Lamar, Beyoncé, Jay-Z), Rob Knox (Rihanna, Chris Brown) en Tmberlake zelf geproduceerde album staan zestien tracks waaronder de singles Filthy en Say Something (feat. Chris Stapleton). Ook Alicia Keys levert een gastbijdrage aan het album en wel aan het nummer Morning Light.

Volgens Timberlake is het naar zijn zoon Silas vernoemde Man Of The Woods zijn meest persoonlijke album tot nu toe geworden. "This album is really inspired by my son, my wife, my family, but more so than any album I've ever written, where I'm from,” aldus de 37-jarige zanger.

Naar verwachting komt Man Of The Woods ook binnen op de eerste plaats van de albumlijsten in Amerika en Engeland.

Afgelopen weekend trad Timberlake op in de pauze van de finale van de Super Bowl in Minneapolis, Minnesota tijdens welk optreden hij ook een eerbetoon bracht aan Prince wiens I Would Die 4 U hij live uitvoerde.

Op 13 maart start Timberlake zijn The Man Of The Woods World Tour in Toronto, Canada. In dat kader geeft hij op 15 juli een concert in de Ziggo Dome, om op 24 augustus terug te keren naar ons land voor een show in de GelreDome in Arnhem. De voorverkoop voor deze concerten start maandag 12 februari om 10.00 uur ‘s ochtends.