Parapay: veilig en snel betalen met de smartphone

dinsdag 30 januari 2018 - 16:02

De nieuwe betaal-app Parapay moet het verschil gaan maken in de manier van cashless betalen op evenementen, concerten en festivals. Het initiatief komt van ervaren ondernemers uit de branche. “Uiteindelijk wil iedereen makkelijk kunnen betalen op een evenement.”

Voor het bedrijf Parapay wordt 2018 een belangrijk jaar. Binnenkort moet de gelijknamige betaal-app live gaan en die moet het leven van festivalgangers en concert- en evenementenbezoekers een stuk makkelijker gaan maken. Michael Bruijn, een van de initiatiefnemers van de nieuwe app: “Parapay is ontstaan uit de behoeftes en passie van ondernemers met ervaring uit de branche: een retailer, cateraar, producent en ICT-er. Cashless betalen en digitalisering is een nieuwe markt waar alle betrokkenen met onze huidige bedrijfsvoering vroeg of laat mee te maken gaan krijgen. We hebben allemaal de ambitie om daar onderdeel van te zijn.”

Betaal-app Parapay is special bedoeld voor offline betalingen, waarbij concurrerende kosten ten opzichte van bijvoorbeeld pin-transactiekosten worden gehanteerd. Bruijn: “Dat is in het bijzonder interessant voor evenementen en festivals waarbij de internetverbinding nooit 100% gegarandeerd kan worden.”

Uitgebreide features

Gemak en veiligheid staan voorop, volgens Bruijn: “Met Parapay kan de bezoeker kosteloos een bestelling aan de bar offline afrekenen. Je hoeft enkel met onze app op je telefoon een enkele scan uit te voeren. Vervolgens ontvangt de gebruiker automatisch een kwitantie in zijn Parapay-inbox. Consumenten kunnen in de winkel ook met de app online afrekenen, maar dat kunnen tegenwoordig meerdere apps. Parapay is juist gespecialiseerd om in het bijzonder de evenementenmarkt te bedienen. Daarnaast zijn er diverse features beschikbaar, zoals het ‘evenementenpotje’ tussen vrienden, betalen naar vrienden, informatie over digitale evenementen, online kaartverkoop en het thuis laten bezorgen van merchandise.”

Op het moment van schrijven is de app nog niet live, maar dat duurt niet lang meer. “De app is af, er moeten echter diverse onderdelen aan de achterkant gekoppeld worden en alles moet juridisch afgedekt zijn. De klant moet makkelijk en ongelimiteerd zijn betalingen kunnen doen. In januari gaan we van start.”

Voordelen

Bruijn ziet tal van voordelen voor evenementenbezoekers die de app gebruiken. “Bezoekers hoeven niet meer in de rij te staan voor de aankoop van munten of een bandje, er is de mogelijkheid om onbeperkt betalingen te verrichten en gebruikers blijven niet achter met muntjes die ze niet gebruiken. Betalingen zijn bovendien transparanter doordat consumenten direct een bonnetje in hun inbox krijgen. Daarnaast zijn kortingsacties makkelijker dan ooit in te voeren. Tot slot zijn transacties tot een bedrag van 100.000 euro ten alle tijden veilig voor gebruiker en organisatie van een evenement dankzij de EGI-vergunning.”

Inmiddels is er ook al interesse over de grens. “We hebben al wat lijntjes met het buitenland lopen, maar leggen de focus voor nu volledig op Nederland”, zegt Bruijn stellig. “Het is zaak een goed product af te leveren dat helemaal goed werkt. Uiteindelijk wil iedereen makkelijk kunnen betalen op een evenement. Parapay heeft voor de festivalganger een passende, aangename manier gevonden.”