Start-ups pitchprogramma Buma Music meets Tech bekend

dinsdag 09 januari 2018 - 11:56

De zeven start-ups die deel uitmaken van het pitchprogramma van Buma Music meets Tech (BMMT) en kans maken op de award ter waarde van 5.000 euro zijn bekend. De meest vernieuwende muziekgerelateerde start-up gaat er met de prijs vandoor.

Op vrijdag 19 januari 2018 gaan zeven start-ups tijdens Eurosonic Noorderslag de strijd met elkaar aan. De deelnemende start-ups zijn: Amatore, Atmosphere, EboSuite, Fans4Music, NoticeSound, Stagefinder en Vocal Kitchen.

De Buma Music meets Tech Award werkt als een kickstarter voor vernieuwende muziekgerelateerde start-ups. Het concept met volgens de vakjury de grootste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten wint op vrijdag 19 januari 2018 de Buma Music meets Tech Award en €5000.

Afgelopen jaar won GUTS de award. De Amsterdamse start-up die met behulp van Blockchain-technologie ticketfraude voorkomt, is enthousiast ontvangen in de entertainment industrie.

De internationale vakjury bestaat dit jaar uit Ralph Simon (Mobillium), Mir Wermuth (iMMovators) en Guido van Nispen (Vannispen Management Limited). De stem van het publiek telt ook.

Het Buma Music meets Tech programma biedt presentaties, panels en discussies over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek en technologie. Op de komende editie van Eurosonic Noorderslag wordt onder meer gesproken over blockchain, voice-control en kunstmatige intelligentie.