Michel Schaeffer op interim basis aan de slag als CEO bij fonQ

dinsdag 09 januari 2018 - 12:26

Joost Wels, medeoprichter en CEO van online warenhuis fonQ, heeft zijn functie als CEO neergelegd. Zijn baan wordt op interim basis ingevuld door Michel Schaeffer, de voormalige marketingdirecteur van bol.com.

Sinds 1 januari is Michel Schaeffer interim CEO van fonQ. Hij neemt de functie over van Joost Wels, die na 12 jaar besloot zijn functie neer te leggen.

“Michel was de afgelopen maanden al als adviseur verbonden aan fonQ. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ruime e-commerce ervaring het bedrijf in de komende periode naar een nog hoger plan kan tillen”, aldus Ad Scheepbouwer, eigenaar van moederbedrijf AJS Holdings tegenover RetailDetail.

Schaeffer: “fonQ heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Ik kijk ernaar uit om deze positie samen met alle 260 medewerkers van fonQ in de komende periode verder uit te bouwen.”

Wels blijft nog tot eind februari werkzaam bij fonQ en zal daarna ook nog aandeelhouder blijven. “Het bedrijf komt nu in een volgende fase terecht en daar past wat mij betreft nieuw leiderschap bij. Na twaalf mooie en hectische jaren is voor mij het moment gekomen om fonQ los te laten en me na een korte pauze op nieuwe zaken te richten”, aldus de scheidend CEO.

Schaeffer is geen onbekende naam binnen online retail. In 2015 verliet hij na 14 jaar bol.com. Sinds 2015 is hij adviseur bij een aantal verschillende bedrijven en zetelt hij in de raad van commissarissen bij Hans Anders en CBRE Dutch Retail Fund.