Video Service Nederland wordt Vendor Service Nederland

donderdag 21 december 2017 - 16:54

2017 stond voor VSN grotendeels in het teken van de fusie met Kolmio Media BV. Tijdens die transitie vond het bedrijf ook nog tijd voor een uitbreiding van zijn activiteiten. "We kijken naar nieuwe productgroepen zoals bordspellen en speelgoed."

“Afgelopen jaar was heel hectisch”, stelt Jeroen Visser, algemeen directeur van Kolmio Media. “De tweede helft van 2017 werd hoofdzakelijk in beslag genomen door het volledig onderbrengen van alle activiteiten van Kolmio Media BV bij VSN. Dat was echt nodig. De activiteiten van beide bedrijven waren meer en meer naar elkaar toegegroeid en de relatie van het zusterbedrijf Kolmio met VSN was onnodig complex. Door het ene bedrijf op te laten gaan in het andere wordt de totale bedrijfsvoering transparanter en sneller, onze slagkracht groter, onze catalogus breder en het bedrijf toekomstbestendiger. Per 1 januari 2018 is ook een kleine naamsverandering een feit: Video Service Nederland verandert in Vendor Service Nederland.”

Drie pijlers
De grootste verschuiving op logistiek terrein dit jaar zijn dropshipments voor Wehkamp, waarmee VSN rechtstreeks levert aan klanten van de webwinkel. Iets wat VSN ook al deed voor ECI. Steeds meer partijen kloppen voor dergelijke activiteiten nu aan bij de groothandel. “VSN stoelt op drie pijlers: warehousing, distributie en sales, waarbij de laatste jaren de vraag om fijn-distributie alleen maar bleef toenemen. We werken steeds nauwer samen met uiteenlopende bedrijven – MediaMarkt, Splendid, Amazon en ga zo maar door.  De ene keer in onze rol als groothandel, de andere keer als logistiek partner. En door het samengaan van Kolmio en VSN worden onze mogelijkheden alleen maar groter.” 

Nieuwe productgroepen
De vraag naar het fysieke product binnen het film-, game- en muzieksegment is de afgelopen jaren afgenomen. Dat erkent Visser, en VSN zal zich volgend jaar dan ook breder profileren, zegt hij: “We houden alle veranderingen in de markt in de gaten, en dat terwijl we zelf momenteel ook aan het veranderen zijn. De organisatiestructuur is naar aanleiding van de fusie op de schop gegaan. Maar er gaat niemand uit. Sterker nog: we hebben extra magazijnmedewerkers aangenomen en onze openingstijden verruimd. We zijn nu tot negen uur 's avonds operatief. Daarnaast veranderen we van karakter door onze handel te spreiden. Zo kijken we naar nieuwe productgroepen zoals bordspellen, speelgoed en producten met Disney-licenties. We voeren gesprekken met Jumbo en 999 games, en waarschijnlijk gaan die partijen binnenkort hun catalogi voor ons ontsluiten. Wehkamp en ECI zien die verbreding met veel enthousiasme tegemoet.”

Dvd-meubel
Een ander concept in de maak is een dvd-meubel van een meter breed, voor high traffic locaties. Dit meubel wordt gevuld met uitsluitend bekende triple A-releases en franchises die aansluiten op de actualiteit. “Denk aan Marvel-films, op het moment dat er een nieuwe Marvel-release in de bioscopen draait", stelt Visser. “We zijn dit concept samen met de markt aan het ontwikkelen en willen het begin 2018 gaan testen op drukbezochte plekken. Retailers lopen dankzij de afspraken die we binnen dit concept met elkaar maken weinig risico. Op die manier kunnen alle betrokken partijen dvd’s weer goed verkopen en een prima marge pakken op fysieke producten, terwijl de consument kan profiteren van leuke kortingen en producten binnen zijn of haar interessegebied. Genoeg te doen dus, volgend jaar!”