Interview met Mojo-oprichter Berry Visser op Noorderslag

woensdag 20 december 2017 - 15:08

Tijdens de 2018-editie van Eurosonic Noorderslag zal Mojo-oprichter Berry Visser worden geïnterviewd door auteur Tom Steenbergen.

Op ESNS blikt Visser terug op het ontstaan van Mojo en Lowlands en geeft zijn visie op de grote festivals die nu de Nederlandse live-markt domineren. Berry Visser stond aan de wieg van Nederlands grootste concertorganisator Mojo Concerts en van Lowlands Festival. De 70-jarige Delftenaar organiseerde het legendarische 'hippiefestival' Holland Pop in het Kralingse Bos en legde met totaalfestivals Pandora's Music Box en Ein Abend In Wien de basis voor Lowlands.

Tegenwoordig laat Visser zijn creativiteit de vrije loop met theater in Oud-Amelisweerd, het muziektheaterstuk Baby Blue, opvoeringen op De Parade en voorstellingen vanuit eigen huis met zijn alter ego Madame de Berry. Vanaf januari 2018 opent hij daar zijn Madame de Berry Museum dat iedere zondagmiddag bezocht kan worden met zijn nieuwste voorstelling: Woont Dorothy Hier?

Tom Steenbergen zal Visser interviewen. Steenbergen is verantwoordelijk voor 'Poppioniers', het in januari 2017 verschenen boek over 'de oerknal van de popmuziek: de muziekverslaafde generatie die in de jaren zestig zorgde voor het ontstaan van talloze poppodia en popfestivals’.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2018 in Groningen. Overdag huisvest de conferentie meer dan 4000 muziekprofessionals. ’s Avonds vinden de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag plaats, waar ieder jaar meer dan 350 acts gepresenteerd worden aan zowel professionals als publiek. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.