Kinepolis opent eerste 4DX-zalen in België

dinsdag 12 december 2017 - 15:38

Vanaf woensdag 13 december zijn de 4DX-zalen in Kinepolis Brussel en Kinepolis Antwerpen geopend voor het grote publiek. De eerste film die Belgische bezoekers kunnen ervaren in 4DX is Star Wars: The Last Jedi.

Later deze maand opent Kinepolis ook een 4DX-zaal in Madrid, de allereerste 4DX-zaal in Spanje. De opening van Kinepolis' 4DX-zaal in Lomme (Frankrijk) staat gepland voor januari 2018.

4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau: bezoekers kijken niet alleen naar een film, ze maken zelf deel uit van de actie. Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht, perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, zorgen voor een 4D-filmervaring die alle zintuigen prikkelt.

In 2016 werden in totaal 105 films uitgebracht in 4DX, waarvan 59 Hollywood blockbusters. 4DX is beschikbaar voor zowel 2D- als 3D-films.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: "Kinepolis is altijd een voorloper geweest op het vlak van innovatieve technologie die de filmbeleving intenser maakt. Cinema is samen emoties beleven en met 4DX wordt dat uitvergroot. Het is een extra beleving die een deel van onze bezoekers zal aanspreken. 4DX past zo in een verdere diversificatie van ons aanbod, waarbij we optimaal willen inspelen op de wensen van verschillende doelgroepen."

In Nederland beschikken de Pathé-bioscopen de Kuip (Rotterdam) en de Munt (Amsterdam) over 4DX- en Dolby Cinema-zalen. De zalen worden ook hier in gebruik genomen tijdens de premiere van Star Wars: The Last Jedi op 13 december.