Ilse DeLange krijgt rol in Amerikaanse serie Nashville

maandag 11 december 2017 - 14:08

Het zesde seizoen van de televisieserie Nashville krijgt een Nederlands tintje. Ilse DeLange speelt hier namelijk een rol in. De reeks wordt volgend jaar in Amerika uitgezonden.

Nashville is een serie over het leven van een aantal fictieve country-sterren. Ilse DeLange neemt in het zesde seizoen van de serie de rol op zich van een succesvolle zangeres, die tevens coach/jurylid is bij een talentenjacht. 

“Dit wordt mijn acteerdebuut, ontzettend spannend! Ik ben al jaren fan van de serie", zegt DeLange in een verklaring. "Door mijn connectie met de stad Nashville en de muziekindustrie herken ik er ontzettend veel in. Ik kom er al 20 jaar, tekende daar m’n eerste platencontract, ben altijd aan die stad blijven hangen om songs te schrijven en op te nemen...het is als een tweede thuis voor mij. Dat ik nu deze kans krijg is een droom die uitkomt.”

Vanaf donderdag 4 januari is het nieuwe seizoen van Nashville op de Amerikaanse zender CMT te zien. DeLange is vanaf de achtste aflevering te zien in de serie. Nashville was voorheen in Nederland te zien via Netflix. Die raakte de rechten echter eind vorig jaar kwijt. FOX programmeert de eerste drie seizoenen van de serie.