Ed Sheeran meest gestreamde Spotify artiest wereldwijd en in Nederland

dinsdag 05 december 2017 - 12:55

Spotify heeft zijn jaarlijkse Year In Music-lijsten bekendgemaakt. In zowel de Nederlandse als de wereldwijde chart staat Ed Sheeran op de eerste plek.

Hoewel dit jaar de Nederlandse charts toch weer geleid worden door een internationale artiest (vorig jaar was Broederliefde het populairst onder Nederlandse Spotify-gebruikers), is de populariteit van artiesten van eigen bodem niet minder groot. Ed Sheeran wordt op de voet gevolgd door Lil’ Kleine en Boef.

De Nederlandse Spotify-chart:

  1. Ed Sheeran
  2. Lil’ Kleine
  3. Boef
  4. Ronnie Flex
  5. Sevn Alias
  6. Drake
  7. SFB
  8. Josylvio
  9. The Chainsmokers
  10. Coldplay

Sheeran is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2017. Met 45 miljoen maandelijkse luisteraars is hij de populairste artiest op Spotify. Zijn album ÷ (Divide) is wereldwijd het meest gestreamde album (3,1 miljard streams) en Shape of You met 1,4 miljard streams de meest beluisterde track op Spotify aller tijden. Ook in ons land was dat het populairste nummer, gevolgd door Krantenwijk van Lil’ Kleine en Energie van Ronnie Flex.

Ondanks de populariteit van Sheeran constateert Spotify dat hiphop wereldwijd steeds geliefder wordt onder luisteraars. Er werd afgelopen jaar 74 procent vaker naar het genre geluisterd op Spotify dan in 2016.