Arnold Sporrel nieuwe CEO en COO Sales van MediaMarkt Nederland

maandag 04 december 2017 - 12:08

MediaMarkt Nederland heeft Arnold Sporrel benoemd tot de nieuwe CEO. Hij neemt tevens de functie van COO Sales op zich. Sporrel werkt al zeventien jaar bij het bedrijf en was hiervoor COO van MediaMarkt Spanje. Hij neemt het stokje over van Gordon Scholz, die met pensioen gaat.

Arnold Sporrel is in 2000 tijdens zijn studie bedrijfskunde in Groningen bij MediaMarkt op de winkelvloer gestart. Door zijn internationale ontwikkeling binnen het bedrijf beschikt Sporrel over veel kennis en ervaring. De Nederlandse board zal verder bestaan uit Patrick van der Linden, COO Purchase en Michael Söhlke, CFO (per 1 april 2018). Het management team wordt in 2018 uitgebreid met een Chief eCommerce Officer en een Chief Services & Solutions Officer.

“Eerder dit jaar zijn wij benoemd tot retailer die het meest is voorbereid op de toekomst. Voor deze toekomst hebben we ambitieuze doelen gesteld. De focus komt de komende jaren nog meer te liggen op service en klanttevredenheid. Daarnaast zet MediaMarkt in op een sterke groei van online”, aldus Sporrel. “MediaMarkt Nederland bestaat nu 18 jaar en we zijn nog altijd volop in ontwikkeling. Zoals iedere 18-jarige barsten we van de plannen en ideeën. We hebben een overvolle agenda voor wat we de komende jaren in Nederland allemaal gaan doen.”

Barry van Ruiven, voorheen Chief Procurement Officer, vertrekt bij MediaMarkt en gaat verder als CEO van JUKE International.