President Take-Two: ‘Fysieke games zijn over tien jaar verdwenen’

vrijdag 01 december 2017 - 12:18

Fysieke games behoren over een jaar of tien tot het verleden. Die uitspraak deed Take-Two president Karl Slatoff tijdens de Credit Suisse 2017 Annual Technology Conference in Scottsdale, Arizona.

“In de toekomst zal alles digitaal zijn”, zegt Slatoff, wiens woorden werden opgetekend door Games Industry. “Ik kan alleen niet zeggen of dat over 5, 10 of 20 jaar zal zijn. Waarschijnlijk minder dan 20 en meer dan 5, maar uiteindelijk zal het gebeuren. Dat is gewoon de tijdsgeest.”

Ondanks de verschuiving naar digitaal, denkt de topman dat de rol van retail nog niet is uitgespeeld. “Het merendeel van de omzet wordt nog steeds behaald door fysieke verkopen en retailers zijn daarom zeer belangrijke partners van ons. We doen daarom alles om ze te ondersteunen, maar dit hebben we niet in de hand.”

De cijfers lijken Slatoff vooralsnog gelijk te geven. In februari bleek dat games en andere content aanschaffen via digitale kanalen vorig jaar een vlucht had genomen. Microsoft, Electronic Arts, Capcom en Take-Two Interactive noteerden in hun jaarcijfers een flinke plus in de digitale verkopen.

Take-Two boekte in 2016 met een toename van 64 procent ten opzichte van een jaar geleden de grootste stijging in digitale sales. De digitale omzet bedroeg 240 miljoen dollar, wat vooral te danken is aan de goede digitale verkopen van Grand Theft Auto V, Civilization VI en NBA 2K17.