Kinderen voor Kinderen alsnog naar eerste plaats Album Top 100

vrijdag 01 december 2017 - 14:16

Sinterklaas heeft ervoor gezorgd dat Kinderen voor Kinderen met hun 38e album Gruwelijk Eng alsnog de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100 hebben weten te veroveren. En dat tien weken na de officiële release van Gruwelijk Eng, precies zoals dat vorig jaar gebeurde met het KvK-album Voor Altijd Jong!

Met Gruwelijk Eng neemt het VARA-kinderkoor niet alleen de eerste plaats over van Marco Borsato, maar weet het ook Broederliefde ruimschoots voor te blijven. En dat mag een knappe prestatie genoemd worden, zeker gezien het feit dat alle twaalf tracks van Broederliefdes nieuwste album We Moeten Door hoog in de Single Top 100 staan genoteerd, inclusief de nieuwe nummer 1-hit Officieel. 

Voor het VARA-kinderkoor levert Gruwelijk Eng zijn zestiende nummer 1-notering op in de albumlijst. Die reeks van nummer 1-hits begon in 1980, toen het allereerste album van Kinderen voor Kinderen uitkwam. In 1993 hadden Kinderen voor Kinderen met album 14 hun voorlopig laatste nummer 1-notering. Vervolgens duurde het bijna twintig jaar voordat het kinderkoor weer een eerste plaats wist te behalen. Dat gebeurde in november 2012 met deel 33: Hallo Wereld. Sindsdien wisten Kinderen voor Kinderen ieder jaar weer een nummer 1-notering te behalen met achtereenvolgens de albums Klaar Voor De Start (2013), Waanzinnig Gedroomd: De Allergrootste Hits (2014), Raar Maar Waar (2015) en Voor Altijd Jong! (2016).

Op Kinderen voor Kinderen 38: Gruwelijk Eng staan twaalf door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde nieuwe liedjes, waaronder de Koningsspelen hitsingle Okido, als ook de door Oosterhuis samen met kinderboekenschrijver Jozua Douglas geschreven titeltrack Gruwelijk Eng, dat dit jaar het themalied was van de Kinderboekenweek.

Op 3, 4 en 5 januari verzorgt Kinderen voor Kinderen zes kerstvakantieconcerten in de AFAS Live in Amsterdam. Al deze concerten zijn uitverkocht.