Winkeliers verwachten omzetstijging tijdens Black Friday

vrijdag 17 november 2017 - 12:08

De Nederlandse detailhandel verwacht een enorme drukte tijdens Black Friday, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 24 november. Detailhandel Nederland houdt serieus rekening met 7% extra omzet ten opzichte van de feestmaand in 2016.

Het fenomeen, dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten, lijkt definitief een traditie te zijn geworden en geeft een extra impuls aan de verkopen voor Sinterklaas en Kerst.

“De kracht van Black Friday is dat het perfect past in de feestkalender en herkenbaar is doordat het - de naam zegt het al - altijd op een vrijdag valt. Consumenten kunnen zich een week na de intocht van Sinterklaas te buiten gaan aan koopjes", aldus Sander van Golberdinge, directeur van Detailhandel Nederland.

Verschillende retailers hebben inmiddels hun Black Friday-plannen bekendgemaakt. Zo stunt Intertoys volgende week vrijdag met games. De speelgoedwinkel biedt toppers als Middle-Earth Shadow Of War, Call Of Duty WWII, Wolfenstein II en FIFA18 voor 44,99 euro in plaats van 59,99 euro. De PlayStation4 en de Xbox One S worden verkocht met een korting van 100 euro. PS4 VR-pakketten gaan over de toonbank met een korting van maar liefst 150 euro.

De maandag na Black Friday is Cyber Monday. Deze dag staat in het teken van grote kortingen bij het doen van online aankopen. Cyber Monday is net als Black Friday bedoeld om een vliegende start te geven aan de feestmaand met als hoogtepunten het sinterklaasfeest en kerstmis.