Eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld in Amsterdamse Melkweg

dinsdag 14 november 2017 - 15:32

De Melkweg en Sugarfactory staan van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari volledig in het teken van sciencefiction. Dan vindt het Other Futures plaats, het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld.

Initiatiefnemer en artistiek directeur van Other Futures, Brigitte van der Sande, kwam tien jaar geleden tijdens reizen in het Midden-Oosten en Afrika steeds meer sciencefiction tegen. Van der Sande: “Tijdens mijn reizen zag ik ineens allerlei vormen van sciencefiction opduiken. Niet alleen sciencefiction om alternatieve toekomsten voor te stellen, maar ook om huidige machtsstructuren te bekritiseren. Wij willen met Other Futures deze andere vormen van sciencefiction bekendmaken bij een breder (westers) publiek. Wij zijn heel dankbaar voor het vertrouwen van de fondsen en subsidiënten waardoor we in 2018 een eerste editie van het festival, de expositie en de conferentie van Other Futures kunnen organiseren.”

Vanaf 1 december is de website met het programma live en start tevens de kaartverkoop.

Naast het driedaags multidisciplinair festival bestaat het platform Other Futures ook uit de tentoonstelling Creating Other Futures in Melkweg Expo, de eendaagse conferentie Climate Action voor professionals in VondelCS en een online platform.