Kroese lanceert eigen Muziek10Daagse-cd Gelders Goed

dinsdag 07 november 2017 - 12:58

Consumenten die tijdens de Muziek10Daagse voor minstens 25 euro aan muziekproducten kopen bij de winkels van Kroese ontvangen gratis de cd Gelders Goed. Deze wordt door de platenzaak zelf op de markt gebracht.

Eind deze week wordt de Muziek10Daagse nieuw leven ingeblazen. In tegenstelling tot vroegere edities is er geen gratis cd, maar ontvangt iedere klant bij aanschaf
 van minstens 20 euro aan muziek een cadeaukaart van vijf euro. Het feit dat de consument geen cd meer kreeg, was voor de Gelderse muziekspeciaalzaak Kroese aanleiding om zelf een verzamel-cd te produceren. Sinds 2014 runt de winkel het eigen platenlabel Kroese Records en via dit label komt de winkel nu met zijn eigen muziekcadeau. 

De cd die door Kroese cadeau gegeven wordt, luistert naar de titel Gelders Goed. Het is een dubbel-cd met 39 nummers van artiesten en bands uit de omgeving van met name Arnhem en Nijmegen. Uiteraard staan er nummers op van bands van Kroese Records, maar er staan ook net zoveel nummers op van bands die niet bij label aangesloten zijn. De nummers zijn allemaal afkomstig van artiesten die Kroese graag onder de aandacht wil brengen.

In een persebricht laat het bedrijf weten dat ‘de diversiteit op Gelders Goed in feite net zo groot en breed als het aanbod in de Kroese winkels’. Op de cd staan onder andere nummers van Frank Boeijen, De Staat, Toontje Lager, Donnerwetter en Marike Jager, maar ook van nog wat onbekendere namen als Thaïti, Waltzburg, Faarjam, Leeways, Jellephant en Oude Jeugd. De gratis cd kent 11 niet eerder verschenen tracks, waaronder Alles Is Teder van Frank Boeijen.

Gelders Goed is alleen in de twee winkels van Kroese (Arnhem en Nijmegen) verkrijgbaar tijdens de Muziek10Daagse (9 november t/m 18 november). Consumenten die 25 euro of meer uitgeven in de winkel krijgen de cd gratis mee. De oplage is wel beperkt.