Amazon Prime breidt uit met bezorging binnen een dag

woensdag 08 november 2017 - 12:53

Amazon Prime is in Nederland gelanceerd. Naast toegang tot de streamingdienst Prime Video, introduceert Amazon in Nederland ook gratis bezorging binnen een dag via de Duitse website van het bedrijf.

Amazon kondigt vandaag de lancering van Amazon Prime in Nederland aan. Abonnees van de dienst kunnen gebruikmaken van de videostreamingdienst Amazon Prime, krijgen toegang tot Prime Exclusive items, vroegtijdige toegang tot Prime Lightning Deals, Prime Day, een wereldwijd ééndaags exclusief online shopevenement, Twitch Prime, onbeperkte foto-opslag via Prime Photo en onbeperkte bezorging van meer dan een miljoen artikelen binnen één dag, en nog eens meer dan een miljoen artikelen die binnen twee dagen worden bezorgd. Het gaat hier om bestellingen die gedaan worden op de Duitse website van het internationale bedrijf. Hiermee gaat Amazon de strijd aan met de Nederlandse etailer bol.com.

“Het is goed nieuws dat klanten in Nederland zich nu kunnen aansluiten bij de tientallen miljoenen leden die over de hele wereld al profiteren van de voordelen van Prime", aldus Lou Santini, Director Prime en Delivery Experience Europe. "We lanceren vanaf dag één met een groot aantal voordelen, zoals snelle, gratis Prime-bezorging en Prime Video, en dat is nog maar het begin. In de toekomst zullen we onze selectie artikelen die in aanmerking komen voor snelle verzending verder uitbreiden en nog meer films en tv-programma's toevoegen aan het aanbod."

De Duitse versie van Amazon Prime heeft ook een eigen muziekstreamingservice en e-bookdienst. Nederlandse klanten kunnen daar geen gebruik van maken. Het is nog niet bekend of dat in de toekomst wel mogelijk zal zijn.