Dance Therapy Management biedt focus en toewijding

vrijdag 20 oktober 2017 - 10:02

Dance Therapy Management uit Capelle aan den IJssel is een onafhankelijk managementbureau dat artiesten helpt het maximale uit hun carrière te halen. “Wij halen alle rompslomp bij de artiest weg.”

Dance Therapy Management vertegenwoordigt verschillende dance-artiesten, onder wie Ferry Corsten, We Are Loud, Bojac, DIM3NSION, Stoneface & Terminal, Solis & Sean Truby en Rowen Reecks. Corsten, die momenteel met zijn Blueprint-albumtour de wereld over reist: “Ik was de eerste dj op het roster van Dance Therapy Management. Het is geweldig die absolute toewijding te krijgen van dit gepassioneerde team. Zo kan ik me honderd procent focussen op mijn optredens en producties in de studio.”

Combineren van expertise

Om het ontwikkelen van artiesten maximaal te kunnen faciliteren, is een team van professionals samengesteld dat in elk facet van de muziekindustrie zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. “Door het combineren van individuele expertise hebben we onze artiesten, schrijvers en componisten een hoop te bieden. Zo kunnen we acts uit ons roster met elkaar verbinden en zo een creatieve synergie creëren in vaak niet-alledaagse combinaties van talent,” vertelt Joeri Lodders, CEO van DTM. “Naast het begeleiden van het creatieve proces weten we met de juiste knowhow onze tracks onder de aandacht te brengen bij de juiste labels en pers, zonder daarbij de rechten van de artiest uit het oog te verliezen.”

Focus

Vorig jaar vergaarde Strengholt Music Publishing een belang van 50 procent in het aandelenkapitaal van DTM, waardoor beide partijen een uitbreiding van huninternationale activiteiten kunnen bewerkstelligen. Bovendien wordt zo de kennis  van management enerzijds en publishing anderzijds gecombineerd, en dekt DTM alle aspecten van de muziekindustrie om artiesten een fullserviceplatform te kunnen bieden. Lodders is enthousiast over de manier van werken met de artiesten en de publisher. “Onze werkwijze is samen te vatten in één woord: focus. Wij halen alle rompslomp bij de artiest weg, zoals administratieve taken. Zo kan de artiest zich volledig focussen op het creatieve werk.”

Lodders runt DTM samen met Celwin Frenzen, die zich vooral richt op de dagelijkse gang van zaken met de artiesten. Frenzen: “Ik vind het erg leuk om dagelijks contact te houden met alle artiesten, ze te helpen en in de juiste richting te sturen. Het is erg mooi om op die manier het creatieve proces te zien groeien.”

Platina plaat

De werkwijze van Dance Therapy Management heeft vooralsnog geresulteerd in (aankomende) wereldwijde tours van onder andere Ferry Corsten, DIM3NSION en Stoneface & Terminal. Ook zitten er releases aan te komen op wereldwijd bekende labels als Spinnin’ Records, Armada Music, Hexagon, Musical Freedom en Heldeep, voor onder andere We Are Loud, Rowen Reecks, Solis & Sean Truby en Bojac. De hit Booyah van Showtek (ft. We Are Loud & Sonny Wilson) leverde bovendien een platina plaat op.