B-Bass Music & Events Group biedt het totale plaatje

vrijdag 20 oktober 2017 - 10:18

B-Bass Music & Events Group biedt organisatoren complete themaconcepten voor grotere en kleinere evenementen. Het Purmerendse bedrijf verzorgt daarbij zowel de productie als de uitvoering, zodat organisatoren de handen vrij hebben.

“Ik ben een bezig bijtje. Het bedenken en in de markt zetten van concepten en artiesten vind ik leuk. En dan voer ik het ook nog eens zelf uit, als onderdeel van Ouwe Jongens Krentebrood”, vertelt Glenn Beense, eigenaar en oprichter van B-Bass Music & Events Group. De Purmerender richtte B-Bass Music & Events Group eind jaren negentig op om er zijn muzikale activiteiten in onder te brengen. Aanvankelijk was hij producer van dancemuziek; zo bracht hij platen uit op labels als Rhythm Records, United Recordings en het Belgische Byte Records. Later kwamen daar ook concepten voor cd’s en feesten bij, toen hij voor onder meer Sony Music, Cloud 9 en News Records concepten als Masterz Of Bubbling, Latino Grooves en Après Ski Feest bedacht en ontwikkelde.

Met die ervaring richt Beense in 2003 het boekingsbureau Feesjuh.nl op, waarmee hij zich richtte op discotheken. Met vijftien thema’s als Latino Grooves, Bling Bling of Après Ski bood hij een totaalconcept aan. Beense: “Discotheken kozen een thema en kregen een totaal verzorgde party, met thema, aankleding, dj’s en drukwerk. Daarmee waren we een van de eersten in Nederland, en tien jaar lang marktleider.” Het leverde Beense twee Nightlife Awards op in de categorie ‘Populairste Publiekstrekker van Nederland’.

Behoefte aan totaalconcepten

Met de groei van zowel festivals als feestweken en kermissen in Nederland heeft B-Bass zijn markt uitgebreid om ook evenementen in de buitenlucht te kunnen bedienen. Met concepten als Foute Feest Festijn, Flugel’s 90s Till Now en Polonaise Rave is het bedrijf te vinden op zowel kleinere evenementen als grote festivals, zoals Dutch Valley en Outdoor Stereo Festival. Ook is Beense mede-eigenaar van het Electronic Picnic Festival in Purmerend. Beense: “Er zijn meer dan achthonderd festivals in Nederland. En als je kijkt naar de kermissen en feestweken, dan zie je dat die onderhand ook zijn uitgegroeid tot een soort festivals. Vanuit de markt is er behoefte aan totaalconcepten en aan gezellige evenementen met interactiemomenten. Die bieden wij, compleet met bijbehorende artiesten. Mocht er behoefte zijn aan een grote naam, zoals Party Animals of T-Spoon, dan zorgen wij daar ook voor. Met B-Bass nemen we de organisatie van A tot Z uit handen, zodat de organisator er zelf geen omkijken meer naar heeft.”

Ervaren wat er leeft

Behalve de totaalconcepten doet B-Bass ook de exclusieve boekingen en het management van acts als #OJKB (Ouwe Jongens Krentebrood), Jeroen Post, Harde Rammers, DJ Galaga, Hak Op De Tak en Johnny Glitter. Als helft van dj-duo #OJKB (Ouwe Jongens Krentebrood) staat Beense bovendien zelf ook op de planken. Zo blijft hij op de hoogte van de wensen en verwachtingen van publiek en organisatoren. “Het is niet alleen superleuk om zelf op te treden, je ervaart ook wat er leeft. Zo merken we dat liedjes uit de nineties met beats van nu goed werken”, vertelt hij. “Je proeft direct wat er wel en niet werkt, en waar wel en niet behoefte aan is. Je kunt zelf wel iets bedenken, maar je moet eerst ervaren hoe het uitpakt in de praktijk. Bovendien houdt het je jong.”