Agents After All trekt stijgende lijn door

vrijdag 20 oktober 2017 - 10:22

Agents After All bewijst al dertien jaar dat Nederlands talent een gezonde carrière in de muziek kan opbouwen. Het Amsterdamse bedrijf groeit nog elk jaar en breidde dit jaar verder uit met de diensten van AAA Labelservices en albums van Sue The Night en Kris Berry.

Er lopen genoeg talenten rond in Nederland. Die kunnen een solide carrière opbouwen, mits daar met de juiste focus, drive en energie aan gewerkt wordt”, aldus Coen ter Wolbeek, samen met Lesley Grieten en Henkjan Onnink managing partner van Agents After All. “Neem talenten als Jeangu Macrooy, Jonna Fraser of Rondé. Die pikten we een paar jaar geleden op, en die hebben nu succes.  Dat blijft mooi om te zien.”

Sinds het bedrijf dertien jaar geleden werd opgericht, is het steeds verder gegroeid. Enkele jaren geleden werden er door AAA eigen evenementen opgezet, zoals concerten in de Ziggo Dome en AFAS Live, het festival Concert At SEA en Royal Park Live, de concertserie op Paleis Soestdijk. De stijgende lijn wordt doorgetrokken. Lesley Grieten: “We gaan gestaag verder op de ingeslagen weg. Dat betekent er zo goed mogelijk voor onze artiesten zijn en letten op kansen en mogelijkheden, ook op het gebied van festivals en evenementen. Zo boden we bij Royal Park een diner voorafgaand aan de show aan, wat erg goed uitpakte.”

Eigen gezicht

Met alleen Nederlandse artiesten in de stal heeft Agents After All een duidelijk eigen gezicht. Door het aanbieden van één, meerdere of alle diensten – zoals boekingen,management, publishing of labelservices – onder de vlag van AAA is het aan de artiest om te kijken wat het beste bij hem of haar past en waar hij of zij behoefte aan heeft – of dat nu bij Agents After All (boekingen, management), Topbillin’ (het boekingskantoor voor hiphopartiesten en dj’s), AAA2010 (corporate events), Pennies From Heaven of The Missing Sync (publishing) is. Dit jaar is door het aantrekken van Jochem Tromp als labelmanager van AAA Labelservices meer ingezet op labelservices, wat tot platen van Sue The Night en Kris Berry leidde. “De kennis en expertise van ons bedrijf wordt steeds breder”, vertelt Henkjan Onnink. “Er is veel kennisuitwisseling onderling, waardoor de synergie steeds groter wordt. Daar profiteren onze acts van, of ze nu groot of klein zijn.”

In dat kader is onlangs Jaco van der Waal aangetrokken voor managementtaken van AVI on Fire en Son Mieux. “Met Van der Waal hebben we iemand gevonden die goed bij ons past en die met beide benen in de huidige muziekwereld staat. Met Jaco is de kennis en expertise hier in huis nog groter geworden. We zoeken managers die bij onze bands passen, en andersom”, aldus Ter Wolbeek, die al jaren namens Agents After All het management van Bløf en Daniël Lohues doet.

Bij AAA staat de artiest centraal, benadrukt Grieten. “Wij werken tenslotte voor de artiest. Al betekent dat niet dat we overal altijd ‘ja’ op zeggen. We hebben een eigen positie, visie en plan, en kunnen ook tegengas geven. Daarom kiezen de artiesten met wie wij werken ook voor ons. Strookt ons idee niet met dat van de artiest, dan gaan we met elkaar in gesprek. Om vervolgens ons stinkende best te doen om het te laten werken.”