De games van het najaar (10): ATV Drift & Tricks

woensdag 11 oktober 2017 - 13:51

In de entertainmentindustrie staat het najaar traditioneel in het teken van games. In de serie Game Spotlight worden titels uitgelicht die in deze drukke releaseperiode worden uitgebracht. Vandaag in de schijnwerpers: ATV Drift & Tricks.

Er komen dit najaar nogal wat racegames uit. ATV Drift & Tricks onderscheidt zich van de concurrentie door zich te richten op speelplezier en de PSVR-bezitter.

In tegenstelling tot andere racegames staat bij deze titel niet het realisme centraal. ATV Drift & Tricks draait om ‘over the top’ speelplezier. De game bevat een uitgebreide singleplayer of een multiplayer met tien verschillende deelnemers. Er zijn acht verschillende modi aanwezig, te weten Competitie, Tijdrit, Snelle Race, Hot Lap, Koning van de Weg, Gouden Helm, Laatste Overlevende en Jager. De wilde en snelle ATV-races worden gehouden in exotische locaties als woestijnen, bossen, bergen, meren, rivieren en oases. Met de daarbij horende weercondities en race- en stuntmogelijkheden.

Natuurlijk is techniek belangrijk, maar deze titel moet het vooral hebben van laagdrempelig speelplezier. De PS4-titel is compatibel met PSVR. Om deze game een extra kans te geven in het drukke najaar heeft ATV Drift & Tricks een cap van 24,99, wat het tot een van de goedkoopste PSVR-titels van dit jaar maakt.

ATV Drift & Tricks
Vanaf leeftijd: 7
Distributeur: Mindscape
Ontwikkelaar: Artefacts Studio
Releasedatum: 26 oktober
Platform: PlayStation 4