De games van het najaar (4): Forza Motorsport 7

maandag 02 oktober 2017 - 11:42

In de entertainmentindustrie staat het najaar traditioneel in het teken van games. In de serie Game Spotlight worden titels uitgelicht die in deze drukke releaseperiode worden uitgebracht. Vandaag in de schijnwerpers: Forza Motorsport 7.

Op de gamebeurs E3 werd de komst van Xbox One X wereldkundig gemaakt. De krachtigste console op de markt onderscheidt zich door zijn rekensnelheid en 4K-ondersteuning. Om duidelijk te maken hoe krachtig de nieuwe console is, werd Forza Motorsport 7 getoond. Een game die gebruikmaakt van hyperrealistische graphics, 60 frames per seconde verwerkt en een systeemeigen 4K-resolutie in HDR heeft. Forza 7 verschijnt echter eerder dan de Xbox One X en is ook speelbaar op de ‘oude’ Xbox One.

Volgens Microsoft is Forza 7 ‘de meest uitgebreide, oogstrelende en authentieke racegame ooit gemaakt.’ Gebruikers kunnen meer dan 700 auto’s verzamelen, inclusief de grootste collectie Ferrari’s Porsches en Lamborghini’s ooit. Het racen gebeurt op 30 beroemde locaties en 200 banen waar de omstandigheden nooit hetzelfde zijn. Monika Popieluch van Microsoft noemt Forza Motorsport 7 ‘de ultieme 4K race game’. “De game laat op een perfecte manier de kracht en mogelijkheden van de Xbox One X zien. Of je nu een beginnende speler of pro bent, in de meest uitgebreide race game ooit zal je genieten van de extreme spanning en de haarscherpe beelden.”

Ultieme e-sports-racegame
Forza Motorsport maakt gebruik van dynamisch raceweer. Harde regen, groeiende plassen en beperkt zicht maken dit de ultieme test voor de skills van de gebruiker achter het digitale stuur. Microsoft heeft niets aan het toeval over gelaten om van de nieuwe Forza een meesterwerk voor racefans te maken. Dat begint al bij de aanpasmogelijkheden die dit keer verder gaan dan enkel de auto. Iedere coureur in Forza 7 moet een reflectie van de speler zijn en kan dus compleet ontworpen worden. Van het uiterlijk tot een uitgebreide collectie met outfits, helmen, handschoenen en accessoires.

De game biedt honderden opties die putten uit tientallen jaren racegeschiedenis. Naast een breed aanbod aan racemogelijkheden is er Mixer-integratie en werkte het Amerikaanse bedrijf samen met vooraanstaande partners als Porsche. Forza 7 wordt door Microsoft bestempeld als ‘de ultieme e-sports-racegame voor zowel spelers als kijkers.’

Paradepaardje
De marketing voor Forza Motorsport 7 bestaat uit verschillende takken. Rondom de release vindt er een mediacampagne plaats en wordt samenwerking met retail gezocht. Als de Xbox One X op 7 november wordt gelanceerd, worden er nog extra activiteiten georganiseerd rond de game.

Naast de reguliere editie zet Microsoft ook een Ultimate Edition van Forza Motorsport in de markt. Die bevat de game, vervroegde toegang (vanaf 29 september), een steelbook-verpakking, een Forza Motorsport 7 Autopass, een Day One Autopakket en een VIP-lidmaatschap.

Forza Motorsport 7

» Vanaf leeftijd: 3
» Distributeur: Microsoft
» Ontwikkelaar: Turn 10 Studios
» Releasedatum: 3 oktober
» Platformen: Xbox One