Lukassen Produkties al 55 jaar jong en dynamisch

donderdag 14 september 2017 - 15:37

Met meer dan een halve eeuw aan ervaring vaart Lukassen Produkties een volledig eigen koers. Het bedrijf is al jaren een vaste waarde én een begrip binnen de Nederlands(talig)e live-entertainmentbranche.

Als boekingskantoor is Lukassen Produkties een begrip in de Nederlandstalige muziekwereld. Beter is het echter om te spreken van een ‘boekingskantoor plus’, want Lukassen levert ook management, organiseert evenementen in opdracht én is (mede)verantwoordelijk voor eigen producties zoals het rondreizende Mega Piraten Festijn en artiestenreizen naar zonnige oorden.

“We hebben de markt de afgelopen jaren behoorlijk zien veranderen”, vertelt Leon Lukassen, algemeen directeur van Lukassen Produkties. “Dat heeft alles te maken met de tijdsgeest, die invloed heeft op de hele markt en op het publiek. De boekingen gaan dit jaar als een dolle, mensen durven het weer aan om een feestje te organiseren. Waar het om draait als je succesvol wilt blijven, is dat je die tijdsgeest goed blijft aanvoelen. Dat je ziet waar de markt behoefte aan heeft en daarin meebeweegt. Wij zijn op die manier al 55 jaar jong en dynamisch!”

Betrouwbare partner

Dat laatste maakt ook dat de artiesten Lukassen Produkties trouw blijven. Bekende namen weten dat het bedrijf een betrouwbare boekingspartner is. “Maar ook bijvoorbeeld een band als Summerland, die al 45 jaar bij ons zit en nog altijd zo’n 120 keer per jaar optreedt. Die band is zich door bezettingswisselingen ook blijven verjongen en zet ieder feest – of het publiek er nu jong of oud is – volledig naar zijn hand.” Lukassen stelt dat aan dergelijke professionele bands altijd behoefte zal blijven. “We hebben een klant gehad die Summerland bij zowel zijn 25-jarig als zijn 40-jarig huwelijksjubileum boekte! Dit soort bands blijft populair.”

De afgelopen jaren is echter ook de feest-dj definitief doorgebroken. Lukassen: “Die ontwikkeling is niet te stoppen; je merkt dat vooral artiesten die als duo of trio opereren daar last van hebben. Feest-dj’s hebben niet alleen een schier onuitputtelijk repertoire, ze hebben ook een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Het zijn allround entertainers. Iemand als Robert Pouwels komt bijvoorbeeld met zo’n professionele geluidsinstallatie, dat andere partijen daar graag ook op inprikken. Daar zit de komende jaren nog veel groei in.”

Doorontwikkelen

Uiteraard blijft Lukassen Produkties zich ook focussen op eigen events, zoals het Mega Piraten Festijn. “Daar blijven we mee doorgaan. Het is een succesformule, het enige grootschalige evenement waarbij de bezoeker zo veel topnamen op één avond te zien krijgt. We blijven daarin inhoudelijk vernieuwen, door artiesten te programmeren die de mensen nog niet eerder zagen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld The Original Voices of The Kelly Family, die weer op tournee zijn. In Rossum trokken ze met een eigen optreden 6000 man; in januari staan ze in Ahoy en ook dat loopt storm. Met zulke verrassende acts blijven we onszelf en onze concepten doorontwikkelen.”

Lukassen Produkties blijft ook in opdracht werken, zoals bijvoorbeeld voor het bijna uitverkochte concert van Jannes in GelreDome, waarvoor het de productie doet. Ook blijft de jaarlijkse muziekreis een focuspunt. “Normaal gesproken gingen we daarmee naar Turkije. Maar we merkten dat onze doelgroep zich daar niet meer helemaal lekker bij voelde, vanwege de ontwikkelingen in dat land. Zodoende zijn we dit jaar voor het eerst naar Griekenland gaan. De muziekreis naar Kos, met artiesten als Frans Duijts, Wolter Kroes, Ancora, Django Wagner en Jan & Anny, was misschien wel de meest geslaagde tot nu toe. Daar gaan we dus volgend jaar zeker weer mee door!”