Harry Potter: The Exhibition in Utrecht trekt 260.000 bezoekers

dinsdag 29 augustus 2017 - 14:40

De tentoonstelling Harry Potter: The Exhibition heeft in Utrecht al 260.000 bezoekers verwelkomd. De expositie sluit zijn deuren op zaterdag 2 september. De deuren zijn dan extra lang open: van 09.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds. Na 2 september reist de tentoonstelling af naar Zuid-Europa.

Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft deze tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers getrokken in onder meer Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. Bezoekers wandelen door decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en kunnen zich onder meer wagen aan een potje zwerkbal en rondlopen in de hut van Hagrid.

Harry Potter maakt in CineMec Utrecht Leidsche Rijn plaats voor Star Wars. Vanaf 30 september is in de expositiehal naast de bioscoop Star Wars Indentities: The Exhibition te zien. Star Wars Identities is een tentoonstelling met 200 originele rekwisieten, kostuums, tekeningen en meer. De collectie is vooral gebaseerd op de zes eerste episodes. Daarnaast komen ook items aan bod uit The Clone Wars en een aantal uit Star Wars Episode VII: The Force Awakens.