Nostalgische televisiezender ONS behaalt kijkcijferrecord

dinsdag 08 augustus 2017 - 12:49

Nostalgische televisiezender ONS heeft afgelopen weekend een nieuw kijkcijferrecord behaald met een bereik van bijna 3 procent.

Het totaal aantal televisiekijkers daalt tijdens de zomervakantie altijd flink. Normaal gesproken leidt dit tot lagere kijkcijfers, ook bij de kleinere themakanalen. Bij nostalgische televisiezender ONS stijgen de kijkcijfers de afgelopen maanden juist tot grote hoogte. Met als hoogtepunt een bereik van 447.000 kijkers op zaterdag 5 augustus. Enkel op Nieuwjaarsdag wist ONS nog iets meer kijkers te trekken. Op die dag keken echter miljoenen kijkers meer naar de televisie dan afgelopen weekend. Procentueel gezien is het bereik van afgelopen zaterdag daarmee het hoogste ooit gemeten voor de zender.

ONS wijdt de stijging in kijkcijfers aan de hernieuwde koers die de zender sinds begin dit jaar heeft ingezet. Steeds meer klassiekers uit de televisiegeschiedenis keren bij ONS terug op de buis. Zo zijn bijvoorbeeld Medisch Centrum WestWordt U al Geholpen? en James Herriot te zien. Vanaf september komen daar grote namen als Man over de VloerThe Saint en Catweazle bij en in de nabije toekomst ook populaire programma’s als George & Mildred en The Flying Doctors. Daarnaast programmeert ONS regelmatig populaire thema-maanden. Zo staat de huidige maand augustus het thema Nederlands-Indië centraal en zal september in het teken van comedy staan.

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series. ONS is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens.

ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en bij KPN op kanaal 89 in het pluspakket. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.