Disney verruilt in 2019 Netflix voor eigen streamingplatform

woensdag 09 augustus 2017 - 11:27

The Walt Disney Company beëindigt in 2019 de samenwerking met Netflix en komt met een eigen videostreamingplatform waarop succesvolle titels als Star Wars en de Marvel-films exclusief te zien zullen zijn.  

Voorafgaand aan de lancering van de nieuwe dienst zal The Walt Disney Company een ESPN-branded multi-sport videostreamingdienst in de markt zetten. Deze lancering staat gepland voor volgend jaar.

Het is niet bekend of beide streamingplatformen wereldwijd beschikbaar komen. In een Amerikaans persbericht laat The Walt Disney Company weten dat de nieuwe Disney-branded service de exclusieve plek wordt voor ‘subscription video on demand viewing’. Naast eigen titels zal Disney ook ‘een significante investering’ doen in de jaarlijks te maken films en televisieshows. 

Netflix heeft tegenover The Verge gemeld dat het zaken zal blijven doen met The Walt Disney Company, waaronder de deal met Marvel Television. Netflix laat weten dat de Disney-deal buiten Amerika ongewijzigd zal blijven.

Tot eind 2019 kunnen Amerikaanse Netflix-abonnees de Disney-titels blijven bekijken. Daarna moeten ze voor titels als Toy Story 4 en de opvolger van Frozen, die in 2019 worden uitgebracht, uitwijken naar een ander platform.