Munich Records nieuw leven ingeblazen

donderdag 03 augustus 2017 - 10:32

Na vijf jaar lang een sluimerend bestaan te hebben geleid, krijgt Munich Records, één van de oudste platenlabels van Nederland, een tweede leven. De eerste release is het nieuwe soloalbum van Ernst Jansz (Doe Maar, CCC Inc.) in oktober.

Opgericht in 1948 als Munnickendam en in 1972 omgedoopt tot Munich Records kent het label een rijke geschiedenis met artiesten als Rory Block, Gert Vlok Nel en Barrelhouse. Daarnaast vertegenwoordigde Munich Records jarenlang internationale labels als Ace Records, Soul Jazz en World Circuit. Het laatstgenoemde label was verantwoordelijk voor het album van Buena Vista Social Club, waarvan er in Nederland meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

“Munich Records heeft een rijke geschiedenis en is nog steeds een begrip in binnen en buitenland. We voelden de noodzaak om dit mooie label in ere te herstellen,” aldus Chris Boog, directeur V2 Records.

Voor de komende maanden staan er naast het album van Ernst Jansz ook nieuwe albums op stapel van onder andere Jay Roon & The Loose Ends (Jeroen Mesker van Maison Du Malheur), Jaap Boots, Giles Robson en Maite Hontele.

Munich Records is een onderdeel van V2 Records.