Rigging Box biedt de ideale bouwstenen voor ieder event

dinsdag 13 juni 2017 - 09:42

Rigging Box is al jaren een begrip in de entertainmentindustrie als dry hire-verhuurbedrijf van rigging-materialen voor concerten, festivals, theaters, tours en televisieprogramma’s. Ook het keuren en onderhouden van materialen geldt inmiddels als specialiteit van het bedrijf.

Trussen, motortakels, handtakels, motorcontrollers, motorbekabeling, hijsmaterialen: alles wat je maar onder rigging kunt scharen wordt door Rigging Box verhuurd. Het bedrijf uit Utrecht, dat sinds 2004 bestaat, omschrijft zichzelf graag als een ‘informeel en dynamisch dry hire-bedrijf’.

“Op dit moment leveren we materialen aan een groot deel van de Nederlandse markt”, vertelt Marco de Koff, managing director bij Rigging Box. “Daarnaast leveren we regelmatig riggingmaterialen aan bedrijven in onder meer België en Duitsland. Daarbij staan kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid altijd centraal. Of het nu gaat om complete festivalsets of losse items, onze spullen moeten gewoon goed en veilig zijn. Het is altijd weer fijn om ons materiaal in actie te zien op diverse nationale en internationale producties.”

Ideale bouwstenen
De materialen van Rigging Box worden op velerlei manieren ingezet, van theaterproducties tot technofeesten en van beursstands tot hardrockfestivals. “In de basis is het werk hetzelfde, maar de aantallen en de manier waarop onze materialen worden ingezet kunnen logischerwijs verschillen”, vertelt De Koff. “Dance-events gebruiken bijvoorbeeld meer meters trussen dan er bij andere events worden toegepast, maar het modulaire karakter van onze materialen maakt ze tot ideale en breed inzetbare bouwstenen voor diverse toepassingen. Wat er aan ons materiaal hangt is trendgevoeliger dan het materiaal zelf; denk aan videowalls, moving lights en bewegende podia. Ook bewegende trussconstructies door middel van CyberHoist zijn aan een duidelijke opmars bezig.”

Regelgeving
De markt is voortdurend in beweging, en ook op het gebied van regelgeving speelt er veel. Rigging Box hoopt dat er snel duidelijkheid komt rondom de standaardisering van de regelgeving, met name op het gebied van veiligheidsfactoren en werkmethodes. De Koff: “Er is veel aan de hand. Enerzijds worden er steeds meer evenementen georganiseerd, terwijl overall de budgetten dalen. Anderzijds verwachten we de komende jaren wijzigingen in Europese regelgeving met betrekking tot onder meer hijsen en heffen. Wanneer tours en events grensoverschrijdend werken, is het logisch dat ook de eisen die gesteld worden aan materialen hoger komen te liggen. Daarbij is de entertainmentbranche een vreemde eend in de bijt, vanwege de combinatie van industriële materialen en de bijzondere, vaak mobiele wijze waarop deze worden ingezet. Rigging Box speelt daar voortdurend op in. Zo  kunnen wij klanten de zekerheid blijven bieden dat onze mensen en materialen bijdragen aan de hoogst mogelijke veiligheid, zodat ze zich zelf op de creativiteit en de uitvoering kunnen focussen.”