Leisure Expert Group wil verwachtingen overtreffen

dinsdag 13 juni 2017 - 09:58

De Leisure Expert Group wil het publiek onderdompelen in een andere wereld. Door podiumontwerp, verhaal, licht, geluid, video en special effects te combineren, probeert het de bezoeker steeds opnieuw een unieke ervaring te bieden.

Leisure Expert Group pakt dingen graag groots aan. De meer dan twintig jaar ervaring in het bouwen en ontwerpen voor attractie- en themaparken komt dan ook goed van pas bij het realiseren van bijzondere podia voor festivals. De klantenkring van het bedrijf is uiteenlopend. Algemeen directeur Marjolein van de Stolpe: “We hebben een brede variatie aan klanten, want we werken voor festivals, themaparken, dierentuinen, musea en visitor attractions.”

Binnen de festivalindustrie is producent Insomniac de grootste opdrachtgever van Leisure Expert Group. “Inmiddels werken we nu al vier jaar intensief samen met de eigenaar van Insomniac, Pasquale Rotella. We ontwerpen én opereren de main stage van hun Electric Daisy Carnival (EDC), het grootste dancefestival van Noord-Amerika, met meer dan 400.000 bezoekers in drie dagen.”

Overkoepelend verhaal
Leisure Expert Group hanteert een vaste handelswijze. Van de Stolpe: “We werken altijd vanuit een overkoepelend verhaal, in samenhang met de brand identity van de klant. Vervolgens haken we alle disciplines en experts aan en geven de overall-artdirection handen en voeten. Door middel van moodboards bekijken we wat de beeldtaal is van de identity. Vervolgens werken we toe naar schetsen. Het is zaak om de juiste ideeën zo op papier te zetten dat het ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden in de vorm van een complete show. Het belangrijke van een netwerk aan specialisten is om op die manier kennis en ideeën met elkaar te delen. Van daaruit ontstaan vaak de meest fantastische plannen.”

Technische hoogstandjes
Leisure Expert Group heeft al diverse klinkende namen op zijn cv staan, en 2017 belooft opnieuw veel moois. “De Toppers in Ahoy, afgelopen jaar, was een bijzonder feest; we hebben daarbij nauw samengewerkt met Benno de Leeuw, René Froger en Annejorie Hegge om voor de Toppers-fans een ware ontsnapping uit de dagelijkse realiteit te creëren. Dit jaar zijn we samen met 250K en Alda Events hard aan het werk voor een nieuw festival in Duitsland: New Horizons. En voor EDC maken we dit jaar opnieuw de main stage, waarbij we naast het ontwerp en de show ook een aantal technische hoogstandjes hebben geïntegreerd in het podium. Daar kan ik vanwege de geheimhoudingsplicht helaas verder niets over vertellen.”

Toch is Van de Stolpe nog het meest trots op haar team: “De mensen die samen met mij werken om al deze omgevingen te ontwerpen en te realiseren… dat is waar ik gelukkig van word. Klanten van Leisure Expert Group kunnen rekenen op een gepassioneerd team van talentvolle ontwerpers, engineers en projectleiders die ervoor gaan om alle verwachtingen te overtreffen.”