TVKAR: duurzaam én kostenbesparend

woensdag 24 mei 2017 - 14:46

Hij wordt op veel festivals en grote evenementen ingezet: de TEKSTKAR van Van Deuveren uit Hoevelaken. Daarnaast winnen de mobiele led-schermen van TVKAR aan populariteit. "Het publiek is meer en meer visueel ingesteld, de behoefte om alles mee te krijgen wordt steeds groter."

Van Deuveren is van oudsher bekend als het bedrijf dat de automobilist langs de snelweg informeert, zodat in geval van omleidingen of calamiteiten de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers gewaarborgd blijft. In de loop der jaren is er steeds meer vraag ontstaan naar een bredere inzet van de TEKSTKAR van het bedrijf, en van daaruit is de TVKAR ontstaan. Waar die eerste het publiek informeert, vergroot de laatste de zichtbaarheid en de sfeer. Deze mobiele led-schermen worden ingezet bij concerten en (sport-)evenementen, zodat ook mensen die wat verder weg staan goed zicht hebben op wat er op het podium gebeurt.

Bedrijfsleider Dirk-Joost van Hamersveld van Van Deuveren: "Wij verzorgden met onze TEKSTKAR al de dynamische informatievoorziening voor onder andere verkeersstromen en crowdmanagement, maar de vraag naar meer kleur en de mogelijkheid om bewegend beeld te tonen bleef groeien. Met name de flexibiliteit en snelheid van mobiele led-schermen bleek een terugkerende wens. Naar aanleiding daarvan zijn wij de TVKAR gaan ontwikkelen. Op dit moment beschikken wij over veertien varianten in verschillende formaten."

Dubbele kostenbesparing
De TVKAR bestaat sinds 2007 en wordt steeds populairder. Recent werden de mobiele schermen ingezet op het Oranjeplein van Radio 538 bij de Amsterdam ArenA, tijdens de Euro Hockey League in Eindhoven en op Koningsdag in opdracht van de gemeente Amsterdam. En ook dit jaar is de agenda al weer goed gevuld, met onder meer Beach Pull in Putten, het WK IJslandse paarden in Oirschot, Willems Wondere Weiland in Amersfoort en de Vierdaagse van Nijmegen.

De voordelen van een TVKAR zijn volgens Van Hamersveld dan ook velerlei. "Door de snelheid waarmee een mobiel scherm wordt opgebouwd – of beter gezegd: 
geplaatst – bespaar je flink in de arbeidskosten, maar ook in de constructiekosten. Een traditioneel, modulair scherm moet in een frame worden getakeld; de mobiele led-schermen zijn daarentegen binnen een half uur te verplaatsen zodat, indien gewenst, de schermen binnen een locatie op verschillende plekken inzetbaar zijn. Het vraagt wel enig creatief denkwerk, maar dit is al meerdere keren met succes toegepast."

Een uniek, scherp beeld
Service staat bij TVKAR hoog in het vaandel. Om iedereen een passend scherm te kunnen aanbieden, is er keuze uit schermen van 6 tot 60 m². Klanten kunnen zelf de techniek regelen, of juist de complete operatie uitbesteden. En ook met de kwaliteit zit het goed. Van Hamersveld: "De schermen hebben een zeer fijne pitch van 7 mm, waardoor er met name voor outdoor-
gebruik een uniek, scherp beeld ontstaat. De grote lichtopbrengst zorgt ervoor dat het beeld ook in de volle zon goed zichtbaar is. Uiteraard zijn de led-schermen te dimmen, waardoor onze TVKAR in de avond en nacht niet te veel overheerst."

"Iedereen kan bij ons terecht", vertelt Van Hamersveld verder. "De professional die alleen een scherm wil huren en de techniek zelf voor zijn rekening neemt, of de organisatie die geen omkijken wil hebben naar de techniek. Wij kunnen een compleet 
pakket aanleveren, inclusief cameraregistratie. Willen klanten twee schermen huren en zelf voor de content zorgen, dan zullen wij na goed overleg vooraf de schermen 
komen plaatsen. Onze technici zorgen 
ervoor dat alles goed gekoppeld wordt en blijven steeds beschikbaar voor eventuele aanpassingen. De professionaliteit, vriende-
lijkheid en het meedenken in oplossingen van onze medewerkers wordt altijd zeer 
gewaardeerd. Het is belangrijk om een 
gemotiveerd team te hebben dat plezier heeft in het werk en in de samenwerking met onze opdrachtgevers."

Duurzaamheid
Duurzaam ondernemen is een hot topic in de festival- en evenementenbranche. Dat is ook iets waar Van Deuveren zich terdege van bewust is. "Om aan de wensen op het gebied van duurzaamheid te kunnen voldoen, hebben wij bij de inzet van onze TVKAR voor het Longfonds en voor Greenpeace de stroomvoorzienig geregeld met een zogenaamde GreenBattery. Om aan onze eigen duurzaamheids-
doelstellingen te werken, investeren wij dit voorjaar in ruim vierhonderd zonnepanelen, die op het dak van ons kantoor, onze werkplaats en de opslag zullen worden geplaatst."