Spotify sluit ook licentiedeal met Merlin

vrijdag 21 april 2017 - 13:52

Spotify en Merlin hebben een licentieovereenkomst gesloten. Net als met de begin deze maand rondgekomen deal tussen de muziekstreamingdienst en Universal, mogen ook bij Merlin aangesloten artiesten albums tijdelijk exclusief aanbieden.

Door deze overeenkomst mogen artiesten van Merlin nieuwe albums de eerste twee weken na release exclusief aanbieden aan de betalende Spotify-abonnees. Na die periode verschijnt het album op de gratis versie. Meer details zijn niet bekendgemaakt, behalve dat het een deal is voor de lange termijn.

Bij Merlin zijn 20.000 onafhankelijke labels aangesloten, die volgens Billboard ongeveer 12 procent van de digitale muziekmarkt vertegenwoordigen. Onder meer Beggars Group, Domino, Epitaph/Anti, Kobalt Music Recordings, Secretly Group en Sub Pop zijn aangesloten bij Merlin.

Begin deze maand kwamen Spotify en Universal tot een overeenkomst. De major bedong dat zijn artiesten nieuwe albums twee weken lang exclusief mocht aanbieden op de betaalde abonnementen.

Spotify is momenteel nog in onderhandeling met Sony en Warner Music. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook deze twee majors een overeenkomst sluiten met een 'flexible release policy'.