Wereldwijd 915.000 PS VR-units verkocht

maandag 27 februari 2017 - 12:49

Sinds de lancering in oktober 2016 tot 19 februari gingen er wereldwijd 915.000 PS VR-units over de toonbank. Sony sprak eerdere de verwachting uit dat er binnen een halfjaar een miljoen exemplaren verkocht zouden worden.

Andrew House, global executive Sony Interactive Entertainment, meldt tegenover New York Times dat de PS VR een wereldwijd succes is. In vier maanden zijn van de nieuwe virtual reality-bril 915.000 exemplaren verkocht. Bij de lancering van PS VR, oktober vorig jaar, was de interne verwachting om binnen een halfjaar een miljoen units te verkopen.

De PS VR is enkel te gebruiken met een PlayStation 4-console. Tot eind 2016 was de wereldwijde installed base 53 miljoen exemplaren. Met een verkoop van bijna een miljoen units neemt Sony de tweede plek in qua marktaandeel. De Gear VR-bril van Samsung staat inmiddels op meer dan vijf miljoen verkochte units.

De andere concurrenten Oculus VR en HTC Vive hebben geen cijfers bekendgemaakt. Volgens marktonderzoeker SuperData doet de PS VR het echter ongeveer drie keer beter dan de Oculus VR, en verkoopt die ruim 50 procent meer dan de HTC Vive.