EB Live maart: Libéma, Pinkpop, Dutch Music Export en festivaltrends

woensdag 01 maart 2017 - 11:43

Het nieuwe nummer van EB Live verschijnt eind deze week. In deze editie onder meer interviews met het nieuwe commerciële team van Libéma en Sophie Crosby van Ticketmaster. Verder aandacht voor Dutch Music Export, festivaltrends 2017 en terrorisme. Tot slot zijn in dit nummer specials te vinden rond Food & Beverage en Regelgeving & Veiligheid. 

In het maartnummer van EB Live, dat eind deze week verschijnt, onder meer aandacht voor:

Terrorisme
Wie grote mensenmassa’s bijeenbrengt, moet rekening houden met de mogelijkheid van een terroristische aanslag. Hoewel de kans klein is dat je festival een doelwit wordt, leven de zorgen wel degelijk bij het publiek en de overheid. Dat kan festivalorganisators voor een dilemma plaatsen.

Festivaltrends
Het festivalseizoen gaat deze maand weer van start. Hoewel alles ogenschijnlijk hetzelfde lijkt, wordt er geschoven, geschaafd en opnieuw gebouwd. Meer dan ooit tevoren lijkt er zich in 2017 een kentering af te tekenen bij de bestaande festivals.

DLEPA 2017
Op 10 april vindt de derde editie plaats van de Dutch Live Entertainment Production Awards (DLEPA) in AFAS Live. Henk Schuit en Marcel Albers, initiatiefnemers van het eerste uur, blikken vooruit. “We durven te stellen dat de komende editie exact gaat worden wat wij, drie jaar geleden, voor ogen hadden.”

Interview Libéma
Begin dit jaar maakte Libéma bekend het commerciële team te hebben uitgebreid met Jennie Elzinga als Manager 2XPO, Rosella Passier als Manager Marketing & Communicatie Libéma en Erik Takes als Sales Manager Libéma Beurzen & Evenementen.  Het drietal heeft behoorlijke ambities en die sluiten aan bij de groeiplannen van Libéma.

Dutch Music Export
Doorbreken in het buitenland is voor veel artiesten, bands en dj’s de ultieme droom. Tijdens Noorderslag werd het plan Dutch Music Export gepresenteerd, dat Nederlandse artiesten mogelijkheden biedt om buiten onze landsgrenzen carrière te maken.

EvenementContact
EvenementContact, de grootste vakbeurs van de Benelux voor de evenementenbranche, vindt plaats op donderdag 9 maart in Rotterdam Ahoy. “Het verhaal dat je vertelt moet het belangrijkste zijn, niet de omvang van je stand.”

Ticketmaster
De Nederlandse livemarkt is stabiel en laat nog altijd een gezonde groei zien. Dat zegt Sophie Crosby, hoofd van het Insight en Marketing-team van Ticketmaster International. Ze legt uit wat de volgende stap is: consumenten gedetailleerd in kaart brengen en ze verleiden tot een ticketaanschaf met gepersonaliseerde aanbiedingen.

Festivaltrends
Nu het festivalseizoen deze maand weer voorzichtig van start gaat, blijkt dat het speelveld behoorlijk is veranderd. Hoewel alles ogenschijnlijk hetzelfde lijkt, wordt er geschoven, geschaafd en opnieuw gebouwd. Het festivallandschap transformeert zichzelf.

Bieber op Pinkpop
Het was nogal een verrassing. Justin Bieber als derde headliner voor Pinkpop. Facebook en Twitter ontploften met vooral boze reacties. Maar is het programmeren van de 22-jarige popsensatie echt zo controversieel of is het gewoon een heel slimme zet?

Special Regelgeving  & Veiligheid
Bij veel (grootschalige) publieksevenementen is veiligheid een van de minst zichtbare, maar tegelijk een van de meest belangrijke onderwerpen. Festival- en evenementenorganisatoren krijgen in toenemende mate te maken met verschillende lastige vraagstukken en complexe regelgeving rond veiligheid. In deze special komen diverse partijen aan het woord die organisatoren helpen hun evenement zo veilig mogelijk plaats te laten vinden.

Special Food & Beverage
‘Food’ wordt steeds meer een lifestyle. In deze special aandacht voor onder meer Good Food Concepts, Depa Disposables en LOC7000.

Nog geen abonnement of ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Klik hier.