Blokker begonnen met omturnen Bart Smit-winkels naar Intertoys

dinsdag 07 februari 2017 - 12:25

Blokker is gestart met het ombouwen van de Bart Smit-speelgoedwinkels naar de Intertoys-formule. Het is de bedoeling dat nog voor april de Bart Smit-winkels uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Per week worden twintig winkels omgebouwd, zegt Steven van Nieuwenhuijzen, directeur speelgoed bij Blokker Holding, tegen de NOS. "Daarbij moet je denken aan een nieuw kassasysteem, een ander interieur, nieuwe logo's op de gevel en aanpassingen in het assortiment."

Tegenover de NOS verklaart Van Nieuwenhuijzen ook waarom is gekozen om verder te gaan met Intertoys en niet met Bart Smit. "Intertoys is qua omzet en volume groter en een internationaler merk. We hebben ook sterke zelfstandige ondernemers met een Intertoys-winkel. Om die redenen hebben we voor het behoud van Intertoys gekozen."

Als het omturnen van de winkels achter de rug is, zijn er in Nederland meer dan 500 Intertoys-vestigingen. De directeur zegt dat het sluiten van winkels 'geen doel op zich' is. Als de Bart Smit-winkels zijn omgebouwd – 234 in totaal -, volgen de veertien Toys XL-vestigingen.