Square Enix gaat game ontwikkelen gebaseerd op The Avengers

vrijdag 27 januari 2017 - 11:20

Square Enix en Marvel hebben een grote licentieovereenkomst gesloten. Square Enix gaat meerdere games ontwikkelen en uitgeven gebaseerd op superhelden van de stripgever. Het eerste project dat op de planning staat is een Avengers-game.

"Het Avengers-project zal alle karakters, omgevingen en iconische momenten bevatten die fans van de franchise verwachten", zegt Marvel in een verklaring. Verder meldt de stripuitgever dat de game een compleet nieuw verhaal vertelt en dat het spel zich afspeelt in een omvangrijk universum.

De Avengers-game wordt ontwikkeld door Crystal Dynamics en Eidos Montreal, beide studio's zijn onderdeel van Square Enix. Crystal Dynamics is bekend van de Tomb Raider-games, Eidos Montreal ontwikkelde de games in de Deus Ex-serie.

De strips van The Avengers hebben al een succesvolle vertaling naar het witte doek gemaakt. Het in 2012 uitgebrachte Marvel's The Avengers heeft een wereldwijde bioscoop box office van 1,5 miljard dollar – wat goed is voor een vijfde plaats op de lijst van meest winstgevende films aller tijden - en Avengers: Age of Ultron (2015) bezet met een omzet van 1,4 miljard dollar de zevende positie.