Thomas Smit neemt afscheid van Blokker Holding

dinsdag 15 november 2016 - 10:50

Thomas Smit vertrekt bij de Blokker Holding. De zoon van de oprichter van speelgoedketen Bart Smit stopt per 1 december met zijn functie als directeur category management van de speelgoedafdeling van Blokker Holding.

Smit is sinds 1994 werkzaam binnen Blokker Holding, in wisselende directiefuncties voor de formules Bart Smit, Intertoys, Toys 'R Us Nederland en Blokker, schrijft RetailNews. Tussen 2007 en oktober 2015 was hij algemeen directeur van Bart Smit.

Onder Smit zijn de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys samengevoegd, en zijn de speelgoedformules samengebracht onder één merk. Smit blijft nog zes maanden als adviseur van de speelgoeddirectie aan het bedrijf verbonden, daarna zet hij zijn loopbaan buiten Blokker Holding voort.

Beate Toonen wordt de opvolger van Smit. Zij is sinds september op interimbasis projectmanager category management bij Intertoys. Eerder deed ze inkoopervaring op bij onder meer HEMA, Wehkamp en V&D.

Vanaf begin volgt jaar schrapt Blokker Holding de formules Bart Smit en Toys XL. Alle 234 vestigingen van Bart Smit worden gefaseerd omgebouwd naar de Intertoys-formule. Eind 2017 volgen de megastores van Toys XL.