De games van het najaar (23): PlayStation VR-games

maandag 31 oktober 2016 - 13:51

Het belooft een mooi gamesnajaar te worden met allerlei grote releases in het verschiet. Wat staat er allemaal op de planning? In de nieuwe serie Game Spotlight is deze keer aandacht voor een vijftal games voor de PlayStation VR.

Deze maand kunnen gamers eindelijk aan de slag met virtual reality op hun PlayStation 4-console. Sony pakt flink uit en wil voor het einde van het jaar vijftig PS VR-titels in de schappen hebben. Deze vijf door Sony Computer Entertainment uitgebrachte games zijn nu verkrijgbaar.

RIGS: Mechanized Combat League
In RIGS nemen spelers het tegen elkaar op in een van de meest dynamische VR-ervaringen binnen de PS VR line-up. Gezeten in de cockpit van robots, vechten, springen en schieten teams zich een weg naar de top van de Mechanized Combat League.

PlayStation VR Worlds
Vijf unieke ervaringen om de kracht van virtual reality nog maar eens te onderstrepen. Elke game biedt een ander inkijkje in de mogelijkheden van het nieuwe perspectief dat VR biedt. Fans van shooters, sportgames en exploratie komen volop aan hun trekken.

Until Dawn: Rush of Blood
Horrorgame Until Dawn: Rush of Blood biedt spelers een ijzingwekkende on-rails shooter. Opnieuw staan de keuzes van de spelers centraal, waardoor iedere speelsessie anders verloopt. Verspreid over zeven levels schiet de hoofdpersoon zich een weg door hordes monsters en proberen spelers de hoogst mogelijke score te behalen.

Hustle Kings VR
Poolbiljart vereist veel inzicht en overzicht om het perfecte shot te kunnen maken. Doordat de speler zich nu echt aan de rand van de 
tafel bevindt en de keu kan besturen met zijn PlayStation Move-controller, is de ervaring realistischer dan ooit.

Super Stardust Ultra VR
Een van de meest verslavende arcadegames krijgt er een geheel nieuwe dimensie bij. Niet langer beperkt door een aanzicht van bovenaf, kan de speler nu kijken naar zijn doelwit om dit te vernietigen en de top van de leaderboards te bereiken.

Uitgever: Sony Computer Entertainment
Alle games zijn nu verkrijgbaar

Bekijk video