Platina album en singles voor New Wave

woensdag 11 mei 2016 - 14:34

Het New Wave album heeft de platina-status bereikt. Een jaar na release is de hiphopverzamelaar goed voor 40.000 verkochte exemplaren. Meerdere losse tracks vielen ook in 'de prijzen': liefst dertien van de zeventien albumtracks verdienden het predikaat platina of goud.

Drank & Drugs van Lil’ Kleine & Ronnie Flex haalde zelfs vijf keer platina, terwijl Investeren In De Liefde (SFB, Ronnie Flex, Lil’ Kleine & Bokoesam) goed is voor driemaal platina. De nummers van het album zijn alleen al op Spotify ruim zeventig miljoen keer gestreamd. Het collectief ontving het eremetaal vandaag tijdens een rondrit door het land, mede mogelijk gemaakt door de Buma Music Academy. Dat initiatief van Buma Cultuur beoogt de muziekles weer terug op de middelbare school te brengen 'in een boeiende en eigentijdse vorm'.

Het hiphopalbum New Wave is in een ruime week opgenomen op Schiermonnikoog en vormde de opmaat voor de Pop Prijs, die het collectief talentvolle jonge hiphoppers van platenlabel Top Notch in januari op Noorderslag in ontvangst mocht nemen. New Wave werd ook gelauwerd met twee Edisons.

Op New Wave zijn de volgende artiesten te horen: Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki, Cartiez Paris, Def Major, Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack $hirak en Garrincha.